Cum să îți dai seama dacă este proaspătă carnea de miel. Trucul simplu pe care trebuie să îl știi
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 12.04.2023 la 16:31
Actualizat pe 12.04.2023 la 16:31
Mai sunt câteva zile până la Paște, iar de pe mesele românilor nu are cum să lipsească carnea de miel. De aceea, este bine să știi cum să recunoști carnea proaspătă de cea veche, asta pentru că există câteva lucruri la care trebuie să fii atent.
- Cum să îți dai seama dacă este proaspătă carnea de miel
- Trucul simplu pe care trebuie să îl știi
Gospodinele trebuie să fie atente în această perioadă la carnea de miel, pentru că pot exista și situații în care se poate ca vânzătorul să spună că este proaspătă când, de fapt, este veche sau congelată.
Cu toate acestea, poți să îți dai seama pe loc dacă este proaspătă, asta pentru că există anumite detalii simple la care trebuie să fii atent.
Cum îți dai seama dacă este proaspătă carnea de miel
În general, carnea de miel este roz la suprafață, iar în interior este roșie. Acest lucru indică dacă este proaspătă sau nu, dar la fel de importantă este și consistența, asta pentru că este fermă.
Atunci când apeși carnea cu degetul, urma va dispărea imediat, ceea ce arată că este proaspătă.
Esențial este și mirosul cărnii de miel, dar și felul în care arată măduva oaselor. Atunci când este elastică, înseamnă că produsul este unul proaspăt. Același lucru se poate spune și în situația în care articulațiile și tendoanele sunt tari.
Un alt truc la care mai apelează oamenii pentru a verifica prospețimea cărnii de miel constă în a vedea dacă bucata de carne este acoperită de o peliculă elastică.
Cum gătești carnea de miel, astfel încât să rămână fragedă
Una dintre cele mai mari provocări pentru gospodine atunci când gătesc carnea de miel este de a o prepara în așa fel încât să rămână fragedă.
Bucătării spun că secretul constă în marinada pentru miel, care trebuie să conțină ulei de măsline, condimentele preferate, usturoi și sucul de la o lămâie. După ce este pusă la baiț, este bine să fie lăsată la marinat pentru 2-3 ore.
La fel de bine este și atunci când bucata de carne este pusă la baiț mai multe ore, pentru că, în acest fel, te asigură că este fragedă.
Citește și: Cât timp se fierbe carnea de miel pentru ciorba de Paște. Secretul celor mai iscusite gospodine