Câți oameni ar putea muri, în total, de coronavirus! Ce spun reprezentanții OMS
Publicat pe 26.09.2020 la 21:42 Actualizat pe 26.09.2020 la 21:42
Pragul de un milion de decese cauzate de coronavirus, în întreaga lume, aproape a fost atins. Cum pandemia s-a extins rapid, iar numărul cazurilor este în continuă creștere, OMS avertizează că nu ar fi exclus ca această cifră să se dubleze.
- Numărul de decese, cauzate de COVID-19, a atins un prag de-a dreptul alarmant.
- OMS nu exclude posibilitatea ca acest numărul actual să se dubleze.
Pandemia de COVID-19 a lovit puternic întreaga lume, de la debutul său și până în prezent. Pragul critic de un miliard de decese, cauzate de infecția cu noul virus aproape că a fost atins. În prezent, se lucrează la dezvoltarea unui vaccin sigur, însă până când acesta va putea fi folosit la scară largă, nu ar fi exclusă ipoteza ca numărul deceselor să se dubleze.
Avertismentul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că, la nivel modial, nu ar fi exclus ca două milioane de oameni să își piardă viața în lupta cu virusul, asta înainte de a avea un vaccin, disponibil pe piață.
Mike Ryan, directorul OMS pentru situaţii de urgenţă,, a ținut să precizeze că cel mai important, în situația de față, este efortul comun de a ne proteja: atât sănătatea noastră, cât și pe a celor din jur. În caz contrar, nu doar că am putea atinge cifra de două milioane de decese, aceasta ar putea chiar să fie depășită.
„Este cu siguranță de neimaginat, dar nu este imposibil, pentru că dacă ne uităm la pierderea a 1 milion de oameni în nouă luni și apoi ne uităm la realitățile de a obține vaccinuri acolo în următoarele nouă luni, este o sarcină importantă pentru toți cei implicați” Dr. Mike Ryan, director executiv al programului de urgență pentru sănătate al OMS, notează romania.europalibera.org
Implementarea tuturor alternativelor precum testarea, monitorizarea, carantina, izolarea, distanţarea socială, purtarea măştilor şi spălarea mâinilor sunt o necesitate în lupta contra virusului.
De asemenea, Mike Ryan i-a îndemnat pe europeni să se întrebe dacă au făcut suficient pentru a evita restricţiile necesare blocării virusului.
Coronavirusul a debutat la finalul anului trecut, în localitatea Wuhan, China. Conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins, în prezent 32,4 milioane de oameni au fost infectați, la nivel global și 985.000 și-au pierdut viața în urma infectării.
CITEȘTE ȘI: Putem lua COVID-19 prin consumul de alimente? Răspunsul directorului ANPC