Chinezii au clonat „super vaci” pentru prima dată în istorie. Cum arată animalele făcute în eprubetă
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 01.02.2023 la 10:58
Actualizat pe 01.02.2023 la 10:58
Premieră istorică! Chinezii au clonat cu succes „super vaci”. Experimentul a fost făcut pentru a combate dependența de importul de vacile de lapte. Oamenii de știință din Regiunea Autonomă Ningxia Hui din China au clonat recent trei vite Holstein Friesian. Cum arată animalele făcute în eprubetă.
- În premieră istorică, chinezii au clonat „super vaci”
- Cum arată animalele făcute în epubretă
- Experimentul a fost făcut pentru a combate dependența de importul de vacile de lapte
În premieră istorică, oamenii de știință din China au clonat cu succes „super vaci”. Acest experimentul are ca scop combaterea dependenței țării de importul vacilor de lapte, asta pentru că populația chineză din clasa de mijloc crește și odată cu ea și cererea de produse precum laptele și diverse semințe este în creștere.
Chinezii au clonat „super vaci” pentru prima data în istorie
Potrivit unei articol apărut în presa internațională, China trebuie să importe 70% din populația de vaci de lapte de peste hotare. Așadar, acest experiment de clonare pentru „super vaci”, a avut ca scop să aducă mai mult acces la lactate în țară și să reducă dependența pe care chinezii o au de alte țări.
Oamenii de știință au folosit țesuturi de la o Holstein Friesian cunoscută sub numele de super-vacă, o vacă de lapte cu o producție foarte mare de lapte, care poate produce până la 36.000 de kilograme de lapte pe an. Specialiștii de la Northwest A&F University au luat o mostră din urechea unei super vaci și au folosit-o pentru a crea clone care, la rândul lor, Clonele vor putea produce la rândul lor până la 36.000 de kilograme de lapte pe an.
Cum arată animalele făcute în epubretă
Potrivit unui comunicat de presă transmis de experiții Universității Northwest A&F, noii viței seamănă între ei ca formă și model de piele.
Liderul proiectului, Jin Yaping, a declarat pentru presa internațională că tehnologia de reproducere a fost folosită împreună cu tehnologia de clonare, iar embrionii au fost implantați în mame surogat cu producție scăzută. Combinația dintre tehnologia de reproducere și cea de clonare a avut ca rezultat trei viței de succes. Acesta a numit a numit proiectul o „fundație solidă pentru a aborda dependența Chinei de vacile de lapte din străinătate”.