Coronavirus. Apa din Veneția s-a limpezit: prin canale înoată delfini

Coronavirus. Apa din Veneția s-a limpezit: prin canale înoata delfini © pixabay

Deși COVID-19 face ravagii în întreaga lume și bilanțul persoanelor infectate crește de la o oră la alta, o nouă veste bună apare în plină pandemie! Apa din Veneția s-a limpezit, iar delfinii înoată prin canale. 

COVID-19 a pus stăpânire pe toată lumea! Oamenii nu mai călătoresc și au luat decizia de a rămâne izolați în propriile locuințe. Dacă în Italia străzile sunt goale, în Veneția, canalele, în mod normal, pline de turiști și traficul de bărci sunt aproape pustii.

”Mama Pământ se recuperează încet de la noi”

Pe rețelele de socializare, oamenii au început să posteze fotografii și videoclipuri cu apa limpede și animalele sălbatice văzute rareori aproape de oraș. Pentru locuitori, a fost un semn de speranță, mai ales că cifra deceselor a depășit 2.500 de persoane. Un internaut a scris pe contul de Twitter că a depistat chiar un delfin, lucru nemaivăzut de aproape 60 de ani. 

”M-am gândit că voi răspândi multă pozitivitate pentru voi. De la blocarea Veneției, fără poluarea din bărci, apa a început să se limpezească și un delfin a fost depistat în canal pentru prima dată în aproape 60 de ani!”, a fost mesajul transmis. ”Mama Pământ se recuperează încet de la noi.”, a reacționat altă persoană.

Oamenii sunt în culmea fericirii, deoarece prin această pandemie consideră că țara se va curăța de toată poluarea și vom avea un alt mod de trai.”Un efect secundar neașteptat al pandemiei: apa care curge prin canalele Veneției. Este clară pentru prima dată pentru totdeauna. Peștii sunt vizibili, lebedele s-au întors.”, susține un internaut. 

Din nefericire, Primăria din Veneția a declarat pentru CNN că, deși canalele pot părea mai clare decât înainte de închidere, calitatea apei nu s-a îmbunătățit neapărat.

"Apa pare acum mai limpede, deoarece există mai puțin trafic pe canale, ceea ce permite sedimentului să rămână în partea de jos", a declarat un purtător de cuvânt pentru CNN. "Se datorează faptului că există mai puțin [din] traficul cu barca care, de obicei, aduce sedimente în partea de sus a suprafeței apei.", a completat el. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro