Coronavirus. Mărturii cutremurătoare ale unei italience, din inima focarului: ”Tatăl meu a fost lăsat să moară singur acasă”

Coronavirus. Mărturii cutremurătoare ale unei italience, din inima focarului: ”Tatăl meu a fost lăsat să moară singur acasă” © pixabay

Este de necrezut în ce situație se află Italia în momentul de față. Bilanțul negru al deceselor este într-o continuă creștere, iar oamenii sunt din ce în ce mai panicați pentru viețile lor. Mărturii cutremurătoare au fost făcute de o italiancă, fix din inima focarului. Ce susține tânăra despre situația prin care a trecut tatăl său? 

”Nimeni nu merită un asemenea sfârșit”

Italia se află printre cele mai afectate țări din cauza coronavirusului, bilanțul negru al deceselor crescând considerabil de la o zi la alta. Oamenii sunt din ce în ce mai panicați, iar medicii nu mai fac față în spitale. Mărturii cutremurătoare au fost făcute de-a lungul timpului, de către rudele victimelor infectate cu noul coronavirus. 

Este și cazul unei italience, care acuză sistemul din statul italian, după ce tatăl ei a fost lăsat să moară singur, acasă, fără niciun fel de ajutor. ”Tatăl meu a fost lăsat să moară singur, acasă, fără niciun ajutor. Pur și simplu, am fost abandonați. Nimeni nu merită un asemenea sfârșit”, susține tânăra. 

Potrivit presei internaționale, Silvia Bertuletti susține că a căutat timp de 11 zile un medic de familie pentru a reuși să-l ajute pe tatăl ei, care avea febră din ce în ce mai crescută și probleme respiratorii. Din nefericire, atunci când a găsit pe cineva, a fost prea târziu, iar medicul ajuns la fața locului doar a confirmat decesul bărbatului de 78 de ani. 

Familia l-a acuzat imediat și l-a tras la răspundere. Cadrul medical susține că primește zilnic peste 300 de apeluri și că nu mai face față fluxului de bolnavi. ”Primesc între 300 și 500 de apeluri pe zi atunci când țin locul altor colegi. Nu pot să îi vizitez pe toți.”, susține el. 

”Vizitele la domiciliu sunt amânate chiar și câteva săptămâni. Așa își salvează unii pielea, nu pot să îi învinovățesc”, a declarat Riccardo Munda, un medic de familie, potrivit Reuters.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro