Cum se vor desfășura vacanțele în Turcia, din acest an! Turiștii vor fi testați la intrarea în țară

Cum se vor desfășura vacanțele în Turcia, din acest an! Turiștii vor fi testați la intrarea în țară © pixabay

Turcia se pregătește intens de repornirea turismului, cele mai intense măsuri de protecție insituindu-se în Antalya, locația preferată de vacanță a străinilor. Hotelierii au pus la punct mai multe reguli de protejare a sănătății.

În Turcia, măsurile de relaxare au început încă de luni, 11 mai. Astfel, hoteluri vor putea începe să primească turiști dacă îndeplinesc condițiile de siguranță sanitară necesare protejării sănătății musafirilor, impuse de Guvernul turc, potrivit ministrului Turismului, Mehmet Nuri Ersoy.

Printre măsurile adoptate de hotelieri se numără dezinfectarea bagajelor și a cheilor de acces în camere, eliminarea meselor comune, aceasta fiind servită în cameră, așezarea șezlongurilor la o distanță de 1,5 metri unul față de celălalt, dar și montarea unor camere termice care ar ajuta la identificarea persoanelor cu febră.De asemenea, ministrul turc al Sănătății a afirmat că toți turiștii care vor intra în Turcia vor fi testați pentru a se depista dacă sunt sau nu infectați cu noul coronavirus.

Vacanțele din Grecia, un vis îndepărtat?

În timp ce unele țări relansează turismul și se pregătesc să își primească musafirii, România încă duce tratative cu Grecia pentru ca românii să poată face plajă pe pământ elen.

Aceștia au o condiție însă: turiștii români care vor să își petreacă vacanța în Grecia vor fi nevoiți să prezinte dovada unui test negativ de coronavirus, nefiind vorba despre un carnet de sănătate.

„Nu este vorba despre o hârtie tip pașaport, carnet de sănătate, este adeverința unui test făcut înainte de plecare”, a precizat secretarul de stat român în Ministerul Economiei, Răzvan Pârjol. 

„Grecia va cere un atestat, sub orice formă ar fi el, de test la intrarea în țară și, pe baza propunerii de protocol pe care o vom primi în următoarele zile, vom vedea toate detaliile tehnice legate de retur, carantinare eventuală”, a completat secretarul de stat, invitat la o emisiune tv.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro