Încă un român mort în Germania din cauza coronavirusului! Este al doilea deces de la începutul pandemiei

Încă un român mort în Germania din cauza coronavirusului! Este al doilea deces de la începutul pandemiei © satmareanul.net

Un român, angajat la un abator din orașul Birkenfeld, Germania, a murit din cauza infectării cu coronavirus. Inițial, el fusese testat de două ori negativ.

În cadrul abatorului au fost depistați pozitiv mai mulți angajați. Românul mort fusese testat de două ori, ambele rezultate fiind negative, după cum a recunoscut chiar angajatorul bărbatului.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart, a fost notificat de către reprezentanții companiei angajatoare cu privire la decesul unui cetățean român care își desfășura activitatea în cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din Birkenfeld, Republica Federală Germania, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu COVID-19”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

MAE, prin intermediul Consulatului General al României la Stuttgart se află în contact cu reprezentanții abatorului, în vederea oferirii de asistență consulară necesară în contextul repatrierii trupului neînsuflețit al românului.

„Potrivit informațiilor comunicate de către angajator, persoana în cauză fusese testată negativ la infecția cu SARS-CoV-2 de două ori în cadrul testărilor efectuate întregului personal din cadrul companiei, ultima dată în cursul săptămânii precedente. Familia cetățeanului român a fost înștiințată cu privire la decesul persoanei în cauză, iar angajatorul se va ocupa de formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit, suportând cheltuielile aferente”, a mai transmis MAE.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro