Italia. Epidemia de coronavirus a pus în carantină 16 milioane de oameni, în nordul ţării

Italia. Epidemia de coronavirus a pus în carantină 16 milioane de oameni, în nordul ţării © arhivă

Începând de duminică, 8 martie, Italia a închis o mare parte din nordul ţării, în încercarea de a limita evoluţia rapidă a epidemiei de coronavirus.

Guvernul italian a decis ca, începând de duminică, 8 martie, să închidă o mare parte din nordul ţării, inclusiv capitala financiară Milano. Autorităţile au luat această măsura în încercarea de a limita evoluţia rapidă a epidemiei de coronavirus din Italia. 

Sâmbătă noapte, premierul Giuseppe Conte a impus printr-un ordin ca 16 milioane de oameni să fie puşi sub carantină. Practic, nimeni nu va mai putea ieşi sau intrat din Lombardia și din 14 provincii din patru alte regiuni, inclusiv din orașele Veneția, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia și Rimini.

”Nu va fi posibilă deplasarea în sau din aceste zone, nici în interiorul lor, decât din motive dovedite, de sănătate, legate de locul de muncă sau urgențe”, a declarat Giuseppe onte într-o conferință de presă, conform Reuters.

”Trebuie să limităm extinderea virusului și să prevenim copleșirea spitalelor”, a precizat premierul.

Cât de dur se va acţiona însă pentru implementarea măsurilor rămâne de văzut. Duminică dimineaţă, în gări încă se vindeau bilete de tren, iar cursele aeriene păreau să-şi respecte programul în Milano şi Veneţia. 

Decretul spune că toate muzeele, sălile de sport, centrele culturale, bazinele de înot și stațiunile de ski vor fi închise în zonele vizate. De asemenea, concediile angajaților din sănătate au fost anulate.

În ceea ce priveşte restaurantele şi barurile, acestea pot sta deschise doar de la 6 dimineaţa la 6 seara, în cazul în care reprezentanţii localurilor garantează că toţi clienţii pot sta la cel puţin un metru distanţă unul de altul. 

Restricţiile au fost impuse după ce s-a anunțat oficial că numărul de cazuri de coronavirus a crescut cu peste 1.200 în doar 24 de ore.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro