Cazul nr. 13 de infectare cu coronavirus în România. Bărbatul a călătorit cu microbuzul de la Bucureşti la Galaţi. Apelul autorităţilor

Cazul nr. 13 de infectare cu coronavirus în România. Bărbatul a călătorit cu microbuzul de la Bucureşti la Galaţi. Apelul autorităţilor © arhivă

Cel de-al 13-lea caz de infectare cu coronavirus confirmat pe teritoriul României este un bărbat de 72 de ani care s-a întors din Italia. Acesta a călătorit cu microbuzul din Capitală în Galaţi, după ce a aterizat pe aeroportul Otopeni. Autorităţile au lansat un apel!

Autorităţile au lansat un apel, sâmbătă seara, pentru ca toate persoanele ce au intrat în contact cu bărbatul de 72 de ani, confirmat cu coronavirus, să fie identificate cât mai rapid. 

Gălăţeanul a aterizat pe aeroportul Otopeni în data de 29 februarie. Bărbatul s-a întors atunci în România, din Lombardia, după o călătorie pentru investigaţii medicale legate de o afecţiune cronică de care suferă. 

Pentru a ajunge din Bucureşti în Galaţi, bărbatul a călătorit cu microbuzul. 

Pentru că a venit din Lombardia, regiune afectată de epidemia de coronavirus, bărbatul de 72 de ani a intrat în izolare la domiciliu. După o săptămână, bărbatul a ajuns în stare gravă la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi. Odată confirmată infectarea cu coronavirus, a fost dus la Institutul Matei Balş din Capitală. 

Dată fiind această situaţie, autorităţile încearcă acum să-i identifice pe toţi cei care au intrat în contact cu bărbatul de 72 de ani. 

Apel către persoanele care au călătorit din Bucureşti în Galaţi cu microbuzul

Microbutul cu care a călătorit bărbatul de 72 de ani a plecat de la Gara de Nord, în data de 29 februarie, la ora 12:15 şi a avut punctele de îmbarcare pe str. Baldovin Pârcălabul şi IDM Basarab. 

"Sunt rugate să se izoleze la domiciliu și să contacteze în cel mai scurt timp autoritățile, la numărul 0744.630.508 (DSP Galați), persoanele care în data de 29 februarie au circulat spre Galați, folosind microbuzul, cu plecare din București (Gara de Nord). (...) Microbuzul folosit este marca IVECO, de culoare albă, are numărul de înmatriculare B 83 ZAD, și a circulat pe ruta București – Urziceni – Buzău – Brăila – Galați

Precizăm că această cursă a fost folosită de aproximativ 17 pasageri", se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro