Oamenii de ştiinţă au descoperit animalul de la care provine coronavirus! E mai cunoscut decât credeai

Oamenii de ştiinţă au descoperit animalul de la care provine coronavirus! E mai cunoscut decât credeai © Pixabay

Virusul ucigaş din China este neoprit, iar oamenii de ştiinţă caută remedii pentru a putea combate răspândirea lui în întreaga lume. De aceasta dată, au făcut o nouă descoperire cu privire la animalul de la care provine coronavirus!

Coronavirus face tot mai multe victime pe zice trece, bilanţul negru înregistrând în prezent 170 de decese. Oamenii sunt speriaţi şi nu ştiu cum să mai fugă din faţa virusului mortal, care pare că nu are de gând să ierte pe nimeni.

Potrivit presei internaţionale, specialiştii chinezi de la Shandong First Medical University au făcut mai multe teste şi, în urma unei monstre de sânge de la o persoană infectată,au clarificat sursa de la care provine microbul ucigaş: un liliac!

Cercetătorii au completat faptul că noul virus se aseamănă foarte mult cu SARS, a cărui sursă au fost liliecii. Pe lângă asta, oamenii de ştiinţă au descoperit şi o secvenţă de ADN care aparţine unui animal terestru.

De altfel, specialiştii susţin că în piaţa din Wuhan s-au vândut mai multe animale, inclusiv mamifere (liliacul), însă nu înlătură suspiciunile în privinţa unui animal terestru.

„În piața din Wuhan s-au vândut multe animale, inclusiv mamifere, oricare dintre acestea putând fi sursa epidemiei. E vorba de un animal terestru.”, susţin cercetătorii chinezi.

O tânără din China s-a filmat în timp ce mânca un liliac

Filmarea cu blogger-iţa care mânca un liliac a devenit virală pe reţelele de socializare, ajungând şi pe mâinile oamenilor de ştiinţă, dar şi pe cele ale medicilor. Fata, fără să stea prea mult pe gânduri, s-a filmat în timp ce înmuia în sos bucata de carne şi muşca din ea.

Medicii s-au sesizat imediat şi au atenţionat-o pe tânără pentru gestul pe care l-a făcut. Wang Mengyun, pe numele ei, a declarat că nu a ştiut pericolul la care s-a expus şi a promis public că nu va mai mânca niciodată animale.

„Nu ştiam că liliacul este rezervor primar de virusuri. Nu am verificat informaţiile şi nu am explicat latura periculoasă”, susţine blogger-iţa.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro