Ruși luați cu forța la mitingul lui Vladimir Putin, din Moscova. Oamenii ar fi fost amenințați cu pierderea locului de muncă
Publicat pe 20.03.2022 la 09:35 Actualizat pe 20.03.2022 la 09:36
Mitingul lui Vladimir Putin din Moscova, un montaj de proporții, cu oameni amenințați și șantajați pentru a participa. Mulți ruși care au ajuns la evenimentul organizat de liderul de la Kremlin ar fi fost aduși cu forța, sub amenințarea că își vor pierde locul de muncă dacă refuză.
- Cum au fost aduși oamenii la mitingul lui Putin
- În jur de 200.000 de civili au au participat la evenimentul din Moscova
Evenimentul de pe stadionul Luzhniki din Moscova a fost una dintre marile ”creații” ale lui Vladimir Putin. Mulți ruși care au participat ar fi fost aduși cu forța la marele miting pro-război.
Pe lângă imaginile vechi montate în transmisiunea de la televiziunea publică, pentru a da impresia unei fericiri a participanților, Putin s-a folosit și de alte tactici pentru a crea uriașul miting de la Moscova.
Mulți ruși luați cu forța la mitingul lui Vladimir Putin, din Moscova
În cadrul manifestației au participat în jur de 200.000 de oameni, dar controversele nu au întârziat să apară cu privire la modul în care aceștia au fost aduși la mitingul lui Putin. Se pare că spectatorii ar fi fost selectaţi pe criterii etnice, iar cei mai mulţi au fost luați cu forța. Aceștia ar fi fost amenințați cu pierderea locului de muncă sau li s-a spus că vor fi daţi afară din licee şi facultăţi dacă refuză.
Ce reguli li s-au impus spectatorilor
Pe lângă faptul că se aflau la eveniment împotriva voinței lor, spectatorii au fost nevoiți să respecte mai multe reguli. Celor care au apărut pe scenă li s-a ordonat să aibă litera Z, devenită simbol al invaziei din Ucraina, imprimată pe îmbrăcăminte. Restul spectatorilor trebuiau să aibă la ei un drapel în culorile naţionale şi un steag imprimat tot cu litera Z. De asemenea, li s-a cerut să zâmbească, deși realitatea lor nu le dădea niciun motiv de bucurie.
Din cauza războiului din Ucraina, Rusia se află în pragul unei crize financiare uriaşe. Moneda naţională este la fel de slabă ca acum 20 de ani, iar oamenii au ajuns să sară la bătaie pentru un kilogram de zahăr sau de făină.