Scene dramatice în nordul Italiei. Oamenii își plâng rudele, iar înmormântările se fac cu programare. "Noi nu cântăm la balcoane, numărăm morții în sicrie”

Scene dramatice în nordul Italiei. Oamenii își plâng rudele, iar înmormântările se fac cu programare. "Noi nu cântăm la balcoane, numărăm morții în sicrie” © primabergamo.it

Clipe dramatice în nordul Italiei, cea de-a doua țară din lume unde coronavirusul a făcut cele mai multe victime. Oamenii își plâng morții, iar înmormântările se fac cu programare.

Italia este cea de-a doua țară din lume unde coronavirusul a luat peste 2500 de morți într-un timp foarte scurt, iar alții zeci de mii de oameni sunt internați în spitale, acolo unde se luptă să trăiască.

În timp ce pe internet au apărut mai multe clipuri în care oamenii aflați în izolare cântă la balcoane, italienii își numără morții. 

În Bergamao, bisericile și cimitirile sunt pline de sicrie care să așteaptă la rând să fie înmormântate, fără ca cei dragi să-și poată lua rămas bun. 

Un material publicat de o jurnalistă din Italia, prezintă drama prin care Peninsula în aceste momente 

"Bergamo nu cântă. Aprinde lumânări și le lasă în fața ferestrelor, ca și cum ar oferi un ultim rămas bun acelei rude, acelui prieten, acelei cunoștințe luată de virus. (...)Când toate acestea se vor termina, va trebui să sărbătorim. Dar mai ales să ne amintim. Atunci, poate, Bergamo va cânta, dar va fi un cântec al durerii și nu al eliberării".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro