Țara din Europa în care carnea de porc va trebui înlocuită cu linte. Decizia are un motiv bine întemeiat
![Ilinca Lunca](https://spynews.ro/uploads/modules/authors/ilinca-lunca-1696416463.jpg)
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 28.02.2023 la 21:01
Actualizat pe 28.02.2023 la 21:01
Carnea de porc și vită a devenit un subiect controversat și s-a demonstrat că este sursa unor probleme importante. Din acest motiv, o țară din Europa a decis ca cea de porc să fie înlocuită cu linte și speră la rezultate pozitive uimitoare.
- O țară din Europa a impus să înlocuiascp carnea de porc cu linte
- S-a demonstrat că este motivul unor probleme importante
Multe țări din Europa luptă împotriva unor problemele care par să afecteze tot mai mult lumea, astfel că încearcă să găsească diferite soluții. Cea pe care o țară a găsit-o a fost să înlocuiască carnea de porc cu linte, după ce s-a descoperit că are o contribuție semnificativă la atingerea obiectivelor climatice.
O țară din Europa a decis să înlocuiască carnea de porc cu linte
După ce a început să depună eforturi semnificative pentru atingerea obiectivelor climatice pe care și le-a propus până la sfârșitul acestui deceniu, Danemarca a descoperit că trebuie să înlocuiască mai bine de jumătate din carnea de porc și vită cu plante și legume, după ce s-a descoperit că face parte dintre alimentele dăunătoare pentru climă.
Un consilier independent al Guvernului a analizat situația și a luat decizia să recomande și o taxă în plus pentru alimentele despre care s-a demonstrat că dăunează climei. Așadar, taxa ar fi de 33% pentru carnea de vită, ea fiind una dintre alimentele care contribuie cel mai mult la această problemă. Danemarca și-a propus să reducă semnificativ emisiile de dioxid de carbon, potrivit presei internaționale.
Uniunea Europeană trebuie să scadă consumul cu 70%
Se pare că problemele nu se resimt doar în Danemarca, astfel că Uniunea Europeană a decis să fie redus consumul de carne animală cu 70%, iar printre țările vizate este și România. Unul dintre motive sunt schimbările climatice care afectează mediul și animalele, însă și risipa alimentară a contribuit la această decizie.
S-a demonstrat că oamenii cumpără mult mai mult decât consumă, iar mai mult de jumătate din carnea cumpărată ajunge la coșul de gunoi. Pentru că risipa alimentară este un factor important în lupta cu schimbările climatice, autoritățile vor să rezolve și această problemă. Așadar, consumul trebuie redus cu 70% până în anul 2030.
Citește și: Alimentul pe care nu trebuie să îl mai consumi după 40 de ani. La ce riscuri de expui