Ce conţine carnea de pui din Lidl, Kaufland sau Carrefour. Mare atenție la acest detaliu de pe etichetă
Publicat pe 28.02.2023 la 10:50 Actualizat pe 28.02.2023 la 10:52
Nu toți au norocul de a avea rude la țară sau de a putea să-și crească păsări la curte, astfel că apelează la carnea de pui din comerț atunci când este nevoie. Din păcate, multe astfel de produse din marile magazine, Kaufland, Lidl sau Carrefour, pot conține substanțe periculoase pentru sănătate.
- Citește cu atenție eticheta
- Pericolul din carnea de pui din comerț
Nu este un secret că puiul din comerț este diferit de cel crescut la țară în mod natural. Totuși, nu mulți sunt conștienți la riscurile la care se expun dacă aleg să consume carne de pui din comerț, fără să citească cu atenție eticheta. Unele produse ascund adevărate pericole.
Ce conţine carnea de pui din Lidl, Kaufland sau Carrefour
Pentru a avea o mai bună înțelegere a situației din timpurile noastre, precizăm că în anii ’50, un pui creştea în aproximativ 70 de zile. Acum, puiul este crescut în doar 48 de zile, cu ajutorul unei dezvoltări forțate care nu este benefică pentru sănătatea consumatorilor.
S-au făcut modificări în laborator astfel încât carnea să aibă o culoare mai albă şi o dimensiune de două ori mai mare decât normalul. În acest scop s-a înființat Consiliul Naţional al Puiului în SUA, unde a apărut planificarea la anumite standarde pentru a schimba consistenţa cărnii de găină prin metode precum incubarea, creşterea, hrănirea, ambalarea, procesarea şi vânzarea. Întregul proces are ca motivație profitul.
De-a dreptul îngrijorător e faptul că Administrația pentru Alimente și Medicamente [FDA] a recunoscut conținutul de arsenic din carnea de pui. Arsenicul e o substanță chimică otrăvitoare, de patru ori mai toxică decât mercurul. Soluția este administrată în unele cazuri găinilor pentru a le face să ia mai rapid în greutate și a da culoarea rozalie cărnii crude.
Cum îți dai seama că puiul a fost crescut forțat
FDA (autoritatea pentru alimente și medicamente din SUA) încearcă să convingă publicul că proteina animală din comerț nu este sănătoasă, având în vedere că arsenicul poate cauza carcinom scuamos invaziv, boala Bowen, cancer de ficat, rinichi, plămâni și vezică urinară.
Pentru a putea să fii cât mai sigur că alegi produsul bun din comerț, trebuie să fii atent la un semn simplu. Linia albă de pe carne îți indică faptul că pasărea a fost crescută forţat, având loc diverse modificări genetice, care au legătură și cu alimentaţia sa. Trebuie să citești cu atenție eticheta, pentru că pe unele apare ”pui crescut în laborator”, ceea ce îți arată din start că nu trebuie să-l cumperi.
Citește și: Ce conține pateul vegetal de post, de la supermarket. Din ce este făcut și cât de periculos este