Ultima oră! Cutremur cu magnitudinea 6 în Grecia!

Ultima oră! Cutremur cu magnitudinea 6 în Grecia! © Pixabay

După ce Albania a fost cutremurată, marţi, de un seism puternic cu magnitudinea de 6,6, miercuri dimineaţă un alt cutremur mare a avut loc, de această dată în Grecia. Seismul a avut magnitudinea 6 şi s-a produs la o adâncime de 30 de kilometri, la ora 09.23, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a avut loc în contextul în care alte peste zece seisme s-au produs începând cu miezul nopţii şi până în acest moment în Albania. Seria cutremurelor în Albania a început luni noapte, iar cel mai puternic a înregistrat magnitudinea de 6,6. Mai multe persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte zeci au fost transportate la spital. Seria terifiantă a seismelor nu a încetat nici în această dimineaţă. Nu mai puţin de 13 cutremure s-au simţit în Albania, în ultimele ore.

Cutremur şi în România, miercuri dimineaţă

În plus, un alt seism, miercuri dimineaţă, a avut loc şi în România. Cutremurul s-a produs în judeţul Vrancea, la ora 04.35, a fost la o adâncime de 105 kilometri şi a înregistrat magnitudinea de 2,8.

Gheorghe Mărmureanu, despre seria neagră de seisme

După ce Albania a fost mişcată de o serie incredibilă de cutremure, Gheorghe Mărmureanu, preşedintele onorific al Institutului Naţional de Fizică a Pământului, a precizat că totul este cauzat de acţiunile directe ale Africii.

"Africa se rupe în două. Este o acţiune directă a Africii, pentru că deja acum toată lumea este acum convinsă că Africa este responsabilă de marile cutremure care au loc în Italia, de o parte şi de alta a Mării Adriatice, în Albania şi alte ţări care sunt acolo, inclusiv Serbia, Macedonia", a declarat Gheorghe Mărmureanu la RTV.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro