VIDEO / Prima persoană din lume vaccinată împotriva coronavirus. „E o șansă uriașă pentru mine să contribui cu ceva”

VIDEO / Prima persoană din lume vaccinată împotriva coronavirus. „E o șansă uriașă pentru mine să contribui cu ceva” © pixabay

Noul coronavirus le dă specialiștilor mari bătăi de cap, în încercarea disperată de a găsi antidotul potrivit pentru a combate COVID-19. Drept urmare, cercetătorii din Seattle s-au mișcat mai repede și au creat un vaccin, pe care l-au administrat unei femei care s-a oferit voluntar. Care a fost reacția acesteia?

Coronavirus a reușit să pună stăpânire pe întreaga omenire, dându-le mari bătăi de cap oamenilor de știință, care se luptă să găsească antidotul pentru a combate răspândirea cu virusul ucigaș din China. Ei bine, americanii s-au mișcat cel mai repede și au lansant un studiu în timp record, la insistențele administrației Trump, care a pus la dispoziție o sumă de 50 de miliarde de dolari pentru lupta cu coronavirusul.

”Mă simt grozav”

Nu a durat prea mult și au avut parte de primul pacient. Jennifer Haller, pe numele ei, în vârstă de 43 de ani, s-a oferit voluntar pentru a face vaccinul care ar putea salva omenirea. Femeia se simte mai mândră ca niciodată de gestul pe care l-a făcut, considerând că doar așa putem schimba ceva în lume. 

”Ne simțim cu toții neajutorați, e o șansă uriașă pentru mine să fac ceva”, susține ea. Potrivit presei internaționale, la puțin timp după ce i s-a administrat vaccinul, Jennifer a părăsit cabinetul medicului cu zâmbetul pe buze: ”Mă simt grozav”, au fost cuvintele ei. 

Timp de 14 zile, conform regulilor impuse de către autorități, femeia va fi monitorizată și i se va verifica frecvent temperatura, simptomele, dar și efectele secundare. Totodată, alte trei persoane s-au oferit în a primi vaccinul, luni înregistrându-se un total de 45 de oameni. 

Potrivit oamenilor de știință, vaccinul total este la 12-18 luni de la realizare. ”Studiul a fost lansat în timp record, e un pas important în această luptă”, susține medicul din Seattle. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro