Pandemie de coronavirus. Pot să mă îmbolnăvesc dacă primesc un colet din China?

Pandemie de coronavirus. Pot să mă îmbolnăvesc dacă primesc un colet din China? © pixabay

Coronavirus a apărut în China, considerată țara tuturor posibilităților. Din cauza faptului că nu a fost tratat la timp, virusul a reușit să extindă pe întreg globul, provocând victime în aproape fiecare stat. Problema cu care se confruntă țara noastră în momentul de față este legată de coletele primite din China, deoarece românii se află printre utilizatorii principali ai comenzilor online. Ne putem îmbolnăvi de pe urma pachetelor primite?

Noul coronavirus se transmite mai ceva ca gripa, reușind să provoace din ce în ce mai multe decese și infectări în majoritatea statelor lumii. Oamenii se tem și se plâng de situația cu care se confruntă țara noastră, încercând din răsputeri să nu iasă din casă, pentru a se proteja de contactul cu virusul ucigaș.

”Virusurile reci tind să supraviețuiască mai puțin de 24 de ore”

Și chiar dacă nu ieșim din casă, ce facem cu coletele primite din China? Știm foarte bine că poporul român este un împătimit al comenzilor online, mai ales dacă vorbim despre produse din alte state, care nu se găsesc la noi în țară sau sunt mult mai ieftine. 

Având în vedere rapiditatea cu care s-a răspândit COVID-19, oamenii se întreabă dacă coronavirusul poate fi transmis prin intermediul coletelor primite din statul chinez. Întrebarea a ajuns și la urechile specialiștilor, care au ținut să facă lumină în acest caz, susținând că virusul nu supraviețuiește pe suprafețe plastice sau alte materiale, mai ales dacă vorbim despre distanțe atât de lungi. 

"Nu există nicio dovadă că acesta este un risc. Virusurile reci tind să supraviețuiască mai puțin de 24 de ore în afara corpului uman, deși norovirusul (o afecțiune a stomacului) poate supraviețui luni de zile în afară. De asemenea, virusul nu ar putea supraviețui mai mult de câteva ore pe suprafețe plastice sau din alte materiale, pe distanțe atât de lungi.", susține specialistul, potrivit presei internaționale. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro