43 de ani de la catastrofa care a marcat România! Care sunt personalităţile care şi-au pierdut viaţa la cutremurul din 4 martie 1977

40 de ani de la catastrofa care a marcat România! Care sunt personalităţile care şi-au pierdut viaţa la cutremurul din 4 martie 1977 © arhivă

Au trecut 43 de ani de la momentul care a marcat România pentru totdeauna. Cutremurul din 4 martie 1977 a lăsat ţara fără mari personalităţi!

S-au împlinit 43 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977, care a zguduit România din temelii. A avut loc la orele 21:22, cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter şi o durată de 56 de secunde. 

A provocat efecte devastatoare asupra ţării noastre, numărul victimelor depăşind 1.391 numai în Bucureşti. La nivelul ţării s-au înregistrat 11.300 de răniţi, în timp ce 35.000 de locuinţe s-au prăbuşit sub ochii oamenilor. Printre persoanele care au murit în urma seismului devastator regăsim mari nume ale României.

Toma Caragiu s-a numărat printre cele 177 de victime, fiind găsit după şase zile. Actorul era prins în ruinele blocului în care locuia. Avea 52 de ani şi a fost înmormântat pe 11 martie 1977, la cimitirul Bellu. Toma Caragaiu a fost unul dintre cei mai iubiţi actori români şi se bucura de un succes colosal la vremea respectivă.

Alături de marele actor şi-a pierdut viaţa şi Alexandru Bocăneţ, cunoscut drept unul dintre cei mai buni regizori de film şi televiziune. Se afla în aceeaşi încăpere cu Toma Caragiu în momentul tragediei, cei doi sărbătorind finalizarea filmului "Gloria nu cântă".

Un alt personaj marcant a fost Doina Badea, care a murit împreună cu soţul şi cei doi copii. Artista avea 37 de ani. A fost una dintre marile vocii ale ţării noastre, debutând pe scena teatrului din Deva în anul 1960. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro