A murit Carmen Galin! Actrița ar fi împlinit sâmbătă 74 de ani

A murit Carmen Galin! Actrița ar fi împlinit sâmbătă 74 de ani © facebook

Carmen Galin, una dintre cele mai cunoscute actrițe din România, a murit în această seara. Ar fi împlinit sâmbătă 74 de ani! 

Lumea teatrului este în doliu! Carmen Galin s-a stins din viață și a lăsat o mare durere în urma ei. Actrița ar fi împlinit frumoasa vârstă de 74 de ani sâmbătă, însă destinul nu a fost de partea ei. Anunțul a fost făcut de către Nicu Alifantis, pe rețelele de socializare. 

"Ne-a părăsit Carmen Galin, o actriță exceptională, un suflet nobil, un om extraordinar. Drum lin către stele, Carmen, Dumnezeu să te aibă-n paza Sa!", a scris el. 

Actrița s-a născut pe 14 martie 1946, la Iași, și a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în 1967. A fost colegă de promoţie cu mari nume din industria teatrului, cum ar fi Ilie Gheorghe, Eusebiu Ştefănescu, Mitică Popescu şi Cristina Stamate.

Teatrul a fost cea de-a casă, având numeroare roluri pe scena Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ, Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, Teatrul Mic din Bucureşti, dar şi Teatrul Naţional Bucureşti.

În anul 1995, actriţa a luat decizia de a se retrage complet din activitate, dar şi din viaţa publică, dedicându-se unor acţiuni umanitare. În anul 2016, a primit premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

A jucat în zeci de filme remarcabile, cum ar fi "Tănase Scatiu", "Iarna Bobocilor", "Profetul, aurul și ardelenii" sau "Secretul lui Nemesis". 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro