Câţi bani vor primi familiile victimelor accidentului din Ialomiţa! Se acordă sume şi pentru copiii rămaşi orfani

Câţi bani vor primi familiile victimelor accidentului din Ialomiţa! Se acordă sume şi pentru copiii rămaşi orfani © spynews.ro

Au trecut aproape două săptămâni de la tragedia din Ialomiţa. În urma unui accident foarte grav au murit zece persoane, între care opt femei, toate angajatele aceluiaşi magazin, care aveau cel puţin un copil acasă. Guvernul a aprobat astăzi alocarea de ajutoare de urgenţă pentru familiile victimelor.

Astăzi s-a decis ca familiile îndurerate să primească ajutor financiar din partea statului. În total 122 000 de lei. Împărţiţi vor fi câte 5000 de lei pentru fiecare familie îndoliată şi câte 3000 de lei pentru fiecare minor rămas orfan. 

Vă reamintim că accidentul grav a avut loc în dimineaţa zilei de 5 octombrie. Mai multe femei se aflau într-un microbuz care le transporta spre Bucureşti, acolo unde munceau. La un moment dat un TIR a intrat în plin în microbuz. Opt femei au murit pe loc în urma impactului şi la fel şi şoferul microbuzului şi cel al TIR-ului. Mai multe victime au ajuns la spital. Cea mai tânără, o fată în vârstă de 19 ani a ajuns în stare gravă la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti, însă din fericire a fost stabilizată. 

Autorităţile au descoperit, în urma analizei tahogramelor celor două vehicule, că TIR-ul avea o viteză de 58 km/h, în timp ce microbuzul mergea cu 92 km/h. De asemenea, şoferul TIR-ului a oprit timpd e trei ore pentru a se odihni, excluzând astfel varianta ca acesta să fi adormit la volan. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro