Alimentul pe care îl mâncăm de Florii și ne ajută să slăbim și ne întinerește creierul. Mihaela Bilic îl recomandă
Publicat pe 15.04.2022 la 17:24 Actualizat pe 15.04.2022 la 17:24
Mesele tuturor românilor urmează să fie pline de bunătăți în perioada care urmează, mai ales duminica aceasta, când sunt Floriile, dar și de Paște! Ei bine, dacă îți făceai griji că iar o să pui câteva kilograme în plus, Mihaela Bilic tocmai a explicat care este alimentul care te ajută să slăbești, dar și care îți întinerește creierul, fiind nelipsit de pe masă!
- Alimentul de pe masa bogată de Florii care reduce grăsimea
- Cu siguranță nu știai
Ție frică să nu te îngrași în perioada următoare?! Ei bine, medicul nutriționist Mihaela Bilic a dezvăluit care este alimentul de pe orice masă din ziua de Florii care nu îngrașă și poți să-l savurezi cu plăcere!
Alimentul de pe masa bogată de Florii care reduce grăsimea și întinerește creierul
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că în ziua de Florii, românii au dezlegare la pește. Ei bine, nu doar că se spune că peștele mâncat de Florii are puteri tămăduitoare și vindecă orice boală, ci chiar are numeroase beneficii.
Dacă aveai în gând să te ferești de acest aliment pentru a nu te îngrășa, acum, Mihaela Bilic a explicat că peștele este mâncarea cu care poți să slăbești, astfel că nu trebuie să îți faci deloc griji.
"Vine Duminica Floriilor, profit de moment ca să vorbim despre pește. Nutriția și religia s-au pus de acord, peștele este valoros și esențial în echilibrul alimentar, ca urmare în orice post există dezlegare la pește. Beneficiile consumului de pește sunt incontestabile, nu dați vina pe contaminarea cu mercur sau creșterea intensivă, ca să nu mâncați pește", spune medicul.
Peștele este unul dintre cele mai sănătoase alimente
Mai mult decât atât, Mihaela Bilic recomandă ca românii să mănânce de cel puțin două ori pește pe săptămână, asta datorită numeroaselor beneficii pe care le are pentru corpul omenesc.
Acest aliment ne ferește de depresie, de Alzheimer, combate grăsimile din corp, însă mai ales, întinerește creierul, astfel că de Florii îți poți răsfăța papilele gustative cu un preparat culinar de Pește
"Ideal ar fi să mâncăm pește de minim 2 ori/săptămână, din care o dată să fie pește gras. Variați speciile de pește și modul de gătit: proaspăt sau congelat, afumat sau în conservă, pe grătar, la cuptor, la abur sau prăjit, sub formă de ciorbă, saramură sau sushi cu pește crud, important este să îl includem în meniu cât mai des", concluzionează dr. Bilic.
CITEȘTE ȘI: Păstrăv la grătar. 3 rețete gustoase pentru Florii și nu numai