Alte două noi cutremure, în România. Seismele s-au produs la distanţă mică unul de celălalt

Alte două noi cutremure, în România. Seismele s-au produs la distanţă mică unul de celălalt © Arhivă

Două cutremure au avut loc în România, joi dimineaţă. Seismele s-au produs în judeţul Vrancea, dar şi într-o altă zonă destul de neobişnuită din ţara noastră, mai exact, în Călăraşi.

Primul seism care a avut loc s-a produs la ora 02.35, în Călăraşi. Acesta a înregistrat magnitudinea 2,1 şi a avut loc la o adâncime de doar nouă kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 48km SE de Bucuresti, 60km NE de Ruse, 98km SE de Ploiesti, 150km NV de Varna, 156km SE de Pitesti, 163km V de Constanta, 164km SV de Braila, 182km SE de Brasov, 183km SV de Galati, 197km N de Burgas.

Celălalt seism s-a produs la puţin timp după primul, în zona seismică Vrancea, de această dată. Acesta a fost înregistrat la ora 04.11 şi a avut o magnitudine destul de serioasă, de 3,6, având loc la o adâncime de 119 kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 61km E de Brasov, 72km NE de Ploiesti, 120km S de Bacau, 126km N de Bucuresti, 128km V de Braila, 130km V de Galati, 142km NE de Pitesti, 176km E de Sibiu, 190km N de Ruse, 202km SV de Iasi.

Cele două cutremure au avut loc după ce miercuri un alt seism s-a produs în ţara noastră, miercuri seara, tot în Vrancea, acesta având magnitudinea de 2,7.

Seismologii au transmis că românii nu trebuie să se îngrijoreze pentru astfel de cutremure de mici dimensiuni, mai ales dacă seismele au loc la adâncimi însemnate.

Gheorghe Mărmureanu, despre marele cutremur

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune. Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a mai spus Gheorghe Mărmureanu.


facebook whatsapp twitter pinterest
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro