Anunț de ultimă oră! Streinu-Cercel: ”Testarea se va face în fața blocului. Rezultatul va fi primit prin SMS”

Anunț de ultimă oră! Streinu-Cercel: ”Testarea se va face în fața blocului. Rezultatul va fi primit prin SMS” © arhivă

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a anunțat cu puțin timp în urmă modul în care vor fi testați bucureștenii, pentru a afla dacă sunt sau nu infectați cu coronavirus!

Ne aflăm în plină epidemie de coronavirus, bilanțul persoanelor infectate crescând considerabil de la o zi alta. Oamenii sunt panicați și nu știu ce să mai facă pentru a fugi din fața virusului ucigaș care a pus stăpânire pe țara noastră, luând 18 vieți până în momentul de față. 

”Nu intrăm în case. Testarea se va face în fața scării blocului”

Autoritățile nu au stat degeaba și au hotărât testarea tuturor bucureștenilor, pentru a preveni în acest fel răspândirea cu COVID-19. Potrivit antena3.ro, directorul Institutului „Matei Balș” din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a anunțat că întreaga procedură se va desfășura la domiciliului fiecărei persoane, mai exact, în fața blocului.

Cât despre rezultate, persoanele testate vor primi totul printr-un mesaj pe telefon, în maximum o jumătate de oră de la recoltarea probelor. 

”Nu intrăm în case. Testarea se va face în fața scării blocului. Președintele de asociație va comunica ora pentru fiecare familie în parte. Recoltarea se face în afara blocului. Aceste teste se colectează, timpul de reacție este de 15 minute, iar asta înseamnă că rezultatul va fi primit în maximum o jumătatea de ora prin SMS”, a spus Streinu-Cercel.

De asemenea, profesorul susține că scările din bloc vor fi decontaminate de sus până jos, pentru a preveni virusului. În cazul în care sunt mai multe persoane testate pozitiv pe scară, tot blocul va intra în carantină timp de 14 zile

”Știm exact cum actionăm. În contextul în care vom găsi o persoană, două persoane pozitive, toată scara va intra în carantină. Vor fi asistați inclusiv de corpul medical, pentru a crea gradul de confort psihic în vederea unor posibile îmbolnăviri. Scările vor fi decontaminate de sus până jos, astfel încât să ținem lucrurile sub control. E momentul să prevenim apariția de îmbolnăviri”, susține medicul. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro