Arsenie Boca, ucis de Nicolae Ceaușescu. Adevărul a ieșit la iveală după 30 de ani de la moartea Părintelui

Arsenie Boca, ucis de Nicolae Ceaușescu. Adevărul a ieșit la iveală după 30 de ani de la moartea Părintelui © arhiva

Pe 28 noiembrie 1989, se stingea din viață Arsenie Boca, cunoscut sub numele de Boka Zian-Vălean. La doar o lună, pe 25 decembrie, Nicolae Ceaușescu și soția sa, Elena au fost împușcați. 

Arsenie Boca s-ar fi stins din viață pe 28 noiemebrie. În decembrie 1988 Părintele suferea un infarct în chilia sa, însă a reușit să supraviețuiască, însă la aproape două luni, în februarie 1988, o paralizie facială și una a piciorului stâng l-a țintuit la pat. Bărbatului îi era foarte greu să vorbească, iar în țară s-ar fi zvonit că Părintele ar fi fost iradiat în urma unui ordin dat de Nicolae și Elena Ceaușescu

Starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit, iar Părintele a refuzat să mai mănânce. Aceasta a murit pe 28 noiembrie 1989, într-o zi de sărbătoare: Sfântul Cuvios Mucenic Ștefan cel Nou, cu care avusese o legătura mai specială. 

Înmormântat pe 4 decembrie 

Părintele Arsenie Boca a fost înmormântat după o săptămână de la deces. Spre drumul către Prislop, locul unde își doarme somnul de veci, Arsenie Boca și-ar fi deschis ochii și obrajii i-ar fi avut rumeni, iar sicriul era incredibil de ușor pentru oamenii care îl cărau. Aceea a fost ultima sa minunte înainte să fie inmormântat, însă Prislop rămâne un loc de pelerinaj pentru credincioșii din întreaga țară și nu numai. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro