Atacul furibund al unui preot adresat conducerii Bisericii Ortodoxe Române: „Cărați-vă urgent la mânăstirile de metanie”

Atacul furibund al unui preot adresat conducerii Bisericii Ortodoxe Române: „Cărați-vă urgent la mânăstirile de metanie” © facebook

Preotul Radu Preda a dresat un mesaj dur pentru ierarhii BOR, după ce s-a decis amânarea slujbelor de Împărtășanie. Acesta nu este de acord cu măsurile adoptate de biserici.

Radu Preda a postat un mesaj pe contul său de socializare în care susține că nu doar el, ci mai multe fețe bisericești contrazic și sunt nemulțumite de măsura amânării împărtășirii credincioșilor.

„De câteva zile, preoțimea fierbe. Amânarea, respectiv interzicerea Sfintei Împărtășanii, smintește, revoltă și dezgustă. Ce avem din partea ierarhiei? Un comunicat-două, o ieșire în fața camerelor de luat vederi. Nimic altceva”, își începe preotul mesajul de pe Facebook.

Acesta continuă, arătându-și nemulțumirea legată de noile măsuri impuse pentru ținerea slujbelor religioase.

„Explicați care este raportul dintre igienă și minune, dintre linguriță și alte forme de părtășie la cina cea de taină, dintre comuniunea euharistică și flămânzii Domnului. Dacă nu vreți sau nu puteți, cărați-vă urgent la mânăstirile de metanie, reluați-vă meseriile de bază, electricieni sau ce ați mai fost, lăsați cheia sub ghiveciul de flori din dreapta, că ne organizăm noi”, mai scrie Radu Preda în mesajul lui.

Preotul român susține faptul că toți posesorii de parohii respectă rigorile sanitare, însă nu este de acord ca normele bisericești să fie modificate după bunul plac al celor care conduc BOR.

„Da, respectăm rigorile sanitare, dar nu lăsăm Biserica la cheremul unor sclerați care se urcă, demonic, cu bocancii pe Sfânta Masă. Fiecare preot, la parohie, are abordarea lui pastorală, găsește soluții, alină, mângâie și hrănește. Da, hrănește, nu pune stavile, nu pune pe fugă, nu dezertează, nu se ascunde, nu amână, nu se eschivează. Curaj! Că nu suntem noi în chestiune, ci Altcineva. Sus să avem inimile!”, a adăugat preotul Radu Preda, care în prezent slujește la o parohie din Germania.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro