Atenţie copii! Facebook va permite părinţilor să vadă istoricul conversaţiilor din mesagerie

Atenţie copii! Facebook va permite părinţilor să vadă istoricul conversaţiilor din mesagerie © Pixabay

Copiii din zilele de astăzi trăiesc numai prin intermediul reţelelor de socializare. Fie că folosesc Facebook sau Instagram, sunt mereu cu ochii în telefoane, uitând să se mai pregăteasă cum se cuvine pentru şcoală, lucru care îi îngrijorează foarte tare pe părinţi!

Veste bună pentru părinţi, dar proastă pentru copii! Adulţii vor avea acces la istoricul conversaţiilor de pe mesageria folosită de copii. Totodată, ei vor putea vedea şi cele mai recente poze şi videoclipuri transmise şi primite de copiii lor, având posibilitatea de a le elimina de pe Facebook, fără să ştie nimeni.

Ideea a fost luată pentru a proteja copiii pe reţelele de socializare, dar şi pentru a evita diferite cazuri de răpire, abuz, localizare, dar şi alte lucruri ce ţin de intimitatea fiecăruia. Anul trecut, Facebook a format o breşă de securitate, prin care copiii puteau să intre în diferite grupuri de chat din care făceau parte şi părinţii sau membri ai familiei.

Autorităţile din Washington și Londra s-au opus, printr-o scrisoare, iniţiată Facebook-ului, de a cripta mesajele dintre utilizatorii reţelei de socializare, în încercarea de a contrabalansa mesajele dintre fenomenele de terorism şi abuz împotriva copiilor.

Totodată, şi-au propus să semneze un acord special prin care să permită solicitarea companiilor la accesul conţinutului mesajelor care îi implică pe suspecţii de terorism.

Facebook a afirmat că se va opune cu vehemenţă "eforturilor guvernamentale de a construi instrumente de obținere a informațiilor", prin intermediul unui comunicat. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro