Autostrada Soarelui, închisă pe timpul nopții! Pe ce rută o vor lua șoferii spre litoralul Mării Negre
Publicat pe 22.06.2023 la 09:14 Actualizat pe 22.06.2023 la 09:14
Anunț important pentru șoferii care au drum zilele acestea pe Autostrada Soarelui! Ei bine, în cazul în care v-ați planificat un drum spre mare, cu mașina, aveți grijă. Autostrada Soarelui A2 se va închide pe aproximativ 4 kilometri. Acest lucru se va întâmpla între orele 22:00 și 5:00, pentru a doua noapte consecutiv.
- Autostrada Soarelui va fi închisă pe timpul nopții
- Pe ce rută o vor lua șoferii spre litoralul Mării Negre
Șoferii care au drum zilelele acestea către mare trebuie să știe că drumul spre Autostrada Soarelui se va închide pe aproximativ 4 kilometri. Acest lucru se va întâmpla între orele 22:00 și 5:00.
Autostrada Soarelui, închisă în intervalul orar 22:00 și 5:00
Pe timpul nopții șoferii nu vor putea circulă pe Autostrada Soarelui. Aceste restricții sunt impuse pentru lucrări la nodul rutier de la Glina, pentru Autostrada 0, care supra-traversează Autostrada Soarelui.
Mai mult decât atât, autoritățile responsabile din Ministerul Transporturilor anunță că, pe durata restricțiilor, șoferii vor fi deviați pe Drumul Național 3.
Ei bine, acest lucru se va întâmpla și săptămâna viitoare, asta în nopțile de marți spre miercuri și miercuri spre joi, atunci când sunt programate lucrări între același intervale orare, pe sensul de mers Constanța - București, de această dată.
Cum identifici curenții rip care fac zeci de victime de la Marea Neagră
În aceste momente este pericol la malul Mării Negre! Odată cu startul sezonului estival pe litoralul românesc, dar și odată cu aglomerația apar și pericolele. Pe litoralul românesc, pericole există și atunci când apa este liniștită, fără valuri, din cauza curenților rip.
Concret, acești curenți ucid în fiecare an peste 30 de oameni. Acest lucru s-a întâmplat și anul trecut, moment în care aceștia au dus o fetiță cu o saltea gonflabilă de la Vama Veche până aproape de granița cu Bulgaria.
Totodată, pentru a-i identifica trebuie să știi că atunci când în mare sau în ocean sunt valuri, acestea se sparg la țărm, iar apă se retrage uneori către larg printr-un canal central.
Concret, acesta este curentul rip, un curent de suprafață, extrem de periculos, îngust, foarte puternic, și care se formează chiar și când apa ajunge doar până la brâu.
Mai mult decât atât, curenții rip se formează perpendicular cu plaja și pot avea între 10 și 20 de metri lățime. Acești curenți se pot îndepărta până la 800 de metri către larg (în România, până la 150 de metri).
CITEȘTE ȘI: Care este calitatea apei și a peștelui din Marea Neagră. Specialiștii au adunat mai multe probe