Avertisment important pentru persoanele care obișnuiesc să păstreze pâinea în frigider! Ce spune 'regele patiseriei britanice'
 
					
				
            	
            	            		De Oana Vacarusi.
            					Publicat pe 31.10.2025 la 10:35
				Actualizat pe 31.10.2025 la 10:35            	
Dacă ai obiceiul să păstrezi pâinea în frigider, ar fi bine să te gândeși de două ori înainte să faci acest lucru. Ce avertisment a lansat „regele patiseriei britanice”. Trebuie să știi asta!
- Avertisment de la un maestru al patiseriei din Marea Britanie
- Ce trebuie să știe persoanele care obișnuiesc să păstreze pâinea în frigider
Paul Hollywood, cunoscut ca „regele patiseriei britanice”, atrage atenția că păstrarea pâinii la frigider îi scade calitatea. Aerul rece extrage umiditatea, iar pâinea se întărește și se învechește mai repede, potrivit simplyrecipes.com.
Avertisment important pentru persoanele care obișnuiesc să păstreze pâinea în frigider
Paul Hollywood, cunoscut ca „regele patiseriei britanice”, avertizează că păstrarea pâinii la frigider îi scade rapid prospețimea, deoarece aerul rece îi extrage umiditatea, făcând-o să se întărească și să se învechească mult mai rapid.
Dacă vrei să păstrezi pâinea pe termen scurt, celebrul brutar recomandă ca aceasta să fie ținută pe blatul din bucătărie, într-o pungă de hârtie. Potrivit specialistului, metoda este una care menține echilibrul ideal între circulația aerului și umiditate, păstrând pâinea moale, iar coaja crocantă.
Dacă însă vrei să depozitezi pâinea pentru o perioadă mai lungă, e bine ca pâinea să fie înfășurată strâns în folie de plastic sau aluminiu.
Paul Hollywood recomandă chiar și depozitarea la congelator, pentru că, spune el, asta păstrează textura și gustul pentru o perioadă mai lungă.
Rețeta de pâine a Andreei Marin
Ingrediente:
- 65 g făină de migdale (cam 3 linguri cu vârf)
- 2 ouă întregi
- 2 linguri de unt topit
- o linguriță mică de praf de copt
- sare după gust
- diverse semințe și condimente: chimion, ceapă uscată, praf de usturoi, semințe de in și susan, piper.
Mod de preparare:
- amestecați totul într-un vas mai înalt, de pildă un bol de sticlă, și apoi îl puneți la microunde cam 3 minute!
- aluatul crește și se coace, dacă doriți puteți sa mai adăugați apoi alte 30 de secunde, depinde cât vreți sa iasă de rumenită pâinea.
 
				 
			
		



 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		 
			
			
		