Cum elimini mirosul neplăcut din frigider. Alimente care îl ”curăță”

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 08.03.2025 la 20:14
Actualizat pe 08.03.2025 la 20:14
Mirosul neplăcut din frigider apare foarte des, chiar dacă îl cureți regulat. Multe persoane se confruntă cu această problemă, motiv pentru care trebuie să știi neapărat acest truc. Câteva alimente te ajută să elimini mirosul neplăcut din frigider și îl ”curăță” în câteva ore. Trebuie să știi și de ce apare mirosul neplăcut în frigider, pentru a evita să te mai confrunți cu această problemă.

Frigiderul se curăță regulat cu soluțiile potrivite.
Profimedia
- Cum cureți corect frigiderul
- Alimente care ter ajută să elimini mirosul neplăcut
Frigiderul trebuie să fie menținut mereu curat, pentru că apariția oricărei bacterii este un pericol pentru sănătate. Trebuie să îl cureți regulat și să te asiguri că respecți regulile după care se păstrează alimentele în frigider.
Cum elimini corect mirosul neplăcut din frigider
De multe ori când deschizi frigiderul ești întâmpinat de un miros neplăcut, iar acest lucru poate fi destul de deranjant. Această problemă, cu care foarte multe persoane se confruntă, poate fi remediată cu doar câteva trucuri simple, care dau rezultate garantate.
Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un remediu ideal pentru eliminarea mirosurilor neplăcute, inclusiv din frigider. Se pune într-un recipient și se lasă deschis în frigider timp de minim 24 de ore. Acesta absoarbe mirosurile neplăcute.
Oțetul alb
Oțetul alb este la fel de eficient. Procedura este aceeași: se pune într-un castron și se lasă neacoperit în frigider. În mai puțin de 24 de ore se absorb toate mirosurile cu care te-ai confruntat până acum.
Cafea măcinată
Cafeaua măcinată împrospătează mirosul din frigider și din întreaga casă. Îți curăță frigiderul și are efecte incredibile împotriva acestei probleme. Tot ce trebuie să faci este să pui cafeaua în frigider și să o lași câteva zile.
De ce apare mirosul neplăcut
De cele mai multe ori, mirosul neplăcut apare pentru că nu depozitezi corect alimentele. Mâncarea condimentată puternic trebuie acoperită cu un capac etanș sau cu folie de plastic. De asemenea, alimentele care lasă zeamă, precum este și brânza, trebuie depozitată într-o caserolă de plastic sau de sticlă.
Citește și: Pericolul la care te expui când mănânci din recipiente din plastic. Cum ar trebui să depozitezi alimentele