Avionul cu care a plecat italianul cu coronavirus din România, dezinfectat după patru zile. Între timp, au fost efectuate alte curse

Avionul cu care a plecat italianul cu coronavirus din România, dezinfectat după patru zile. Între timp, au fost efectuate alte curse © arhivă - Pixabay

Aeronava cu care italianul infectat cu coronavirus a plecat din România a fost dezinfectată după patru zile. Cursa aeriană care trebuia să ajungă din Italia în Craiova a fost anulată şi la bord s-a întors doar echipajul.

În noaptea de marţi spre miercuri, cursa care trebuia să ajungă din Italia pe aeroportul din Craiova a fost anulată. În România, aeronava a ajuns doar cu echipajul de la bord. Avionul a fost scos din funcţionare şi dezinfectat în conformitate cu reglementările specifice, după ce traseul italianului a fost refăcut. 

"Aeronava care a operat zborul afectat a fost scoasă din funcționare cu efect imediat și va fi dezinfectată în conformitate cu reglementările specifice înainte de a reveni la operațiuni. O altă aeronavă din flota Wizz Air a fost alocată pentru a opera zborul W6 3762 Bologna - Craiova, care este reprogramat pe 26 februarie.  

Deși situația de mai sus este în afara controlului Wizz Air, compania aeriană își cere scuze pentru acest inconvenient. Securitatea și sănătatea pasagerilor și a echipajului nostru rămân prioritatea noastră, iar WIZZ va lua toate măsurile necesare pentru a se asigura că acestea rămân protejate", a anunţat compania într-un comunicat.

Bărbatul de 71 de ani a stat în România în perioada 18 - 22 februarie. După ce a plecat şi până la dezinfectare, aeronava a mai efectuat şi alte curse, potrivit Observator.

Autorităţile române caută acum toate persoanele cu care italianul infectat cu coronavirus a intrat în contact în cele patru zile petrecute la noi în ţară, în Gorj şi Dolj. De asemenea, 44 de persoane s-au aflat în avion cu italianul, când a venit şi a plecat, plus cele 7 însoţitoare de zbor. 

Cine este italianul

Bărbatul de 71 de ani este căsătorit cu o femeie din Bâlteni, judeţul Gorj. Cei doi au o relaţie de 12 ani şi un băieţel de 10 ani. Italianul a fost testat şi diagnosticat cu coronavirus când a ajuns în Italia. În prezent se află internat la un spital din Rimini.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro