Bărbatul în stare gravă din Suceava nu a fost testat pentru COVID-19! Mărturia norei: “Este în continuare slăbit și nu respiră bine. A primit o cană cu ceai”

Bărbatul în stare gravă din Suceava nu a fost testat pentru COVID-19! Mărturia norei: “Este în continuare slăbit și nu respiră bine. A primit o cană cu ceai” © arhivă

Este de necrezut de câtă inconștiență dau dovadă medicii din zona de risc a României! Bărbatul în stare gravă din Suceava, diabetic și cu pneumonie, nu a fost testat pentru COVID-19. Pacientul a primit o cană de ceai și o felie de pâine!

Coronavirus a reușit să distrugă și ultima speranță din oameni. Bilanțul celor infectați, dar și al deceselor crește peste noapte, ajungând la cifre neașteptate. Apropiații celor contaminați cu virusul ucigaș din China sunt disperați și nu știu cu cine să lupte pentru a-și salva familiile. 

”Este în continuare slăbit și nu respiră bine”

După ce a tras un semnal de alarmă în mediul online, iar povestea ei a fost auzită și pe micile ecrane, Ioana Chicet-Macoveiciuc, nora pacientului internat în stare gravă în spitalul din Suceava continuă seria șocantă a dezvăluirilor. 

Cazul a fost făcut public, iar în toiul nopții, bărbatul a fost vizitat de un medic și a primit insulină, fiind diabetic. Cu toate că ne aflăm în plină epidemie de coronavirus, iar rata de infectare este una mare, cadrele medicale nu l-au testat pe bărbat pentru COVID-19, oferindu-i o simplă cană de ceai și o felie de pâine.

De asemenea, soția bărbatului se află acasă, în izolare, suspectă și ea de coronavirus. La fel ca în situația soțului, femeia este ignorată de cadrele medicale și nu știe dacă este sau nu infectată cu COVID-19. 

”Tatăl soțului a reușit să treacă peste noapte, la ora 2 a fost văzut de un medic care i-a luat glicemia și i-a făcut insulina, a primit și o cană cu ceai și o felie de pâine. Este în continuare slăbit și nu respiră bine, însă nu este mai rău. A vorbit soacra mea cu el la telefon. Ea este acasă, face în continuare febră moderată și a început să tușească. Amândoi par a avea COVID, însă nu au fost testați încă. Nu am reușit să aflu informații despre ceilalți pacienți din salon, știu că doi nu se pot mișca, nu știu care este starea lor, din păcate.”, a scris Ioana. 

”Am cerut să înțelegem de ce am fost mințiți de oamenii din spital”

Totodată, tânăra a ținut să aducă în discuție anumite amănunte importante cu care statul român se confruntă în momentul de față și preferă să le ignore. Femeia trage din nou un semnal de alarmă și le cere medicilor să pună mai mult accentul pe pacienții aflați în stare gravă. Nu a cerut tratament, nu a dorit prioritate, ci a vrut doar ca socrul ei să fie în siguranță, nimic mai mult. 

Nu-și explică de ce medicii au mințit, de ce nu primește dializă și mai ales, de ce o persoană într-o stare critică este ignorată. 

”Nu am cerut tratament special pentru acest om, nu dorim niciun fel de prioritate față de alți pacienți. Dimpotrivă, înțelegem că este un om bătrân, că are probleme cronice grave de sănătate și că alții au o șansă mai bună decât el, așa că vor primi înaintea lui tratament și acces la aparate (îmi cer scuze familiei soțului meu că spun asta, știu că sunt cinică, dar suntem cu toții realiști). Tot ce am cerut a fost să știm ce se întâmplă, să fim măcar informați de starea lui, măcar o dată pe zi. Am cerut să înțelegem de ce nu primește dializă, de ce am fost mințiți de oamenii din spital, de ce nu este văzut de medic, deși starea lui era și este gravă.”, a continuat ea. 

Cu toate că situația este una critică, Ioana nu acuză personalul din spitalul Suceava. Este de părere că medicii încearcă să-și facă meseria  și că statul este cel care ar trebui să-i sprijine și să le ofere mai multă încredere pentru a reuși să-i salveze pe bolnavii infectați cu virusul ucigaș. 

”Nu acuz medicii din spitalul de la Suceava, știu că sunt puțini, noi, aduși care cine știe de unde, obosiți, poate bolnavi, sigur depășiți. Îmi doresc ca ei să primească cele necesare pentru a-și face meseria. Ei și toate cadrele medicale. Raed Arafat a promis că va solicita o mai bună comunicare între spitale și familii. Eu știu că asta va fi greu de făcut, pentru că nu are cine și nu prea se știe cum.”, a mai spus tânăra. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro