Cadrele medicale din Constanța dau bir cu fugiții din cauza coronavirusului! "Medicii se închid în cabinet şi nu ne răspund nici la telefon"

Cadrele medicale din Constanța dau bir cu fugiții din cauza coronavirusului! "Medicii se închid în cabinet şi nu ne răspund nici la telefon" © arhivă

Este haos în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Medicii au ajuns să se închidă în cabinete de frica coronavirusului, iar pacienții sunt disperați! 

Cine ar fi crezut că și țara noastră va ajunge să fie atât de repede o victimă a virusului ucigaș din China? Magazinele s-au golit, oamenii fug în toate părțile, spitalele nu mai au loc pentru cei infectați și lista nu se oprește aici. Medicii au început să se teamă de coronavirus, iar pacienții sunt din ce în ce mai panicați.

“Nu avem măşti și dezinfectant“

Vorbim despre mai multe cadre medicale din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanța, care pare că au dat bir cu fugiții. Și asta nu este tot! Un medic de la secția respectivă a ales să vorbească despre ceea ce se întâmplă în momentul de față. 

Potrivit spuselor lui, nu au primit niciun instructaj în ceea ce privește combaterea virusului sau cel mai important, nu au măști, materiale sanitare și nici dezinfectant. 

„Nu ni s-a făcut nici până la ora actuală un instructaj şi nu s-a anunţat care este circuitul suspecţilor de coronavirus. Nu avem nici măcar destule materiale sanitare de protecţie, măşti, dezinfectant, nu ni se dă echipamentul necesar! Nimeni nu ne spune nimic, este o secretomanie şi se ascund toţi de noi. Tocmai de noi, cei care trebuie să avem contact direct cu pacienţii, cei care trebuie să fim protejaţi ca la carte.“, susține medicul. 

Cel mai grav este că specialiștii încep să plece din cauza favoritismelor conducerii, iar laboratorul funcționeaza doar câteva ore pe zi. Asistentele au părăsit și ele spitalul, din cauza jignirilor și umilințelor aduse la adresa lor. Oamenii nu au concediu și nu-și primesc banii. Țara a luat-o razna! 

“Este o hăituială continuă, oamenii pleacă din cauza conducerii şi a favoritismelor. Am ajuns ca laboratorul nostru să funcţioneze doar până la ora 14. Vă daţi seama, într-un spital de Infecţioase??? Asistentele cu experienţă de acolo n-au mai stat să suporte jigniri şi umilinţe. Nu ni se dau zilele de concediu, ni se taie sporuri, pe motivul „c-aşa vreau eu“., a continuat el.

Situația se schimbă radical în momentul în care medicii aleg să se închidă în propriul cabinet și să nu mai răspundă la telefon, iar pacienții se tem din ce în ce mai mult pentru viețile lor, gândindu-se că nu mai are cine să-i trateze. 

“Nimeni n-a călcat pe aici, dau ordine doar din birouri, de pe scaun. Medicii de aici se închid în cabinet şi nu ne răspund nici la telefon, vrem să-i întrebăm ce s-a mai decis în şedinţele lor, ce veşti au pentru noi. Nimic!“, a mai spus cadrul medical. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro