Calendar ortodox, duminică, 1 decembrie. Doi mari sfinți sunt prăznuiți, de Ziua României

Calendar ortodox, duminică, 1 decembrie. Doi mari sfinți sunt prăznuiți, de Ziua României © arhivă

Pe data de 1 decembrie, toți românii celebrează ziua Națională a României, dar este încă un motiv de sărbătoare! În calendarul ortodox sunt prăznuiți, în fiecare an, în această zi, doi mari sfinți importanți. 

Este mare sărbătoare pentru toți românii, dar și pentru orice bun creștin, în fiecare an, pe data de 1 decembrie. În această zi nu numai că este marcată ziua Națională a României, ci și doi mari sfinți, care sunt prăznuiți în calendar. 

Astfel, potrivit calendarului, în ziua de 1 decembrie sunt prăznuiți Sfântul Naum şi Cuviosul Filaret Milostivul. 

Cei doi sfinți sunt prăznuiți în calendar și sunt cunoscuți pentru faptul că au marcat religia, datorită vieţii curate pe care au trăit-o în credinţă. Sfântul Proroc Naum este cel care a trăit în cetatea Elcoş.

A fost proroc în a doua jumătate a domniei regelui Ezechia (725-697), scrie agerpres.ro. Acesta are un roil extrem de important în religie, datorită faptului că a contribuit la scrierea Vechiului Testament. Sursa citată menționează faptul că a rămas o carte în trei capitole ce face parte din Sfânta Scriptură a Vechiului Testament, în care se regăsesc scrierile Sfântului Proroc Naum. 

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Proroc Naum

„De sus coborând în sufletul tău harul Duhului, prorocule, ţi-a insuflat ţie după vrednicie, lucrare prorocească şi ţi-a pregătit limbă insuflată de Dumnezeu, vrednicule de laudă. Organ atins de Pana Duhului te-ai arătat, lăudând pe Dum­nezeu Cel Plin de râvnă şi spu­nând tuturor că judecata Lui este nepărtinitoare, vrednicule de laudă. Preabinecuvântată, Fecioară Preacurată, izbăveşte pe cei ce te laudă pe tine cu credinţă şi cu dragoste, ca pe o Cinstită Maică a lui Dumnezeu, poto­lind neîmblânzita sălbăticie a primejdiilor. Amin.”


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro