Calendar ortodox duminică, 17 noiembrie. Ce sărbătoare importantă este în această zi

Calendar ortodox duminică, 17 noiembrie. Ce sărbătoare importantă este în această zi © arhivă

În fiecare an, pe data de 17 noiembrie este mare sărbătoare  pentru creştini, în prima sâmbătă din Postul Crăciunului. În această zi este prăznuit Sfântul Grigorie Taumaturgul și este un bun prilej pentru a le spune celor dragi „La mulți ani”. 

Pe data de 17 noiembrie este mare sărbătoare, de care orice bun creștin trebuie să știe! În fiecare an, în această zi este prăznuit Sfântul Grigorie Taumargul, cel care marchează și ziua de nume a multor oameni. 

Sfântul Grigorie Taumargul a dus o viaţă în credinţă şi încă de mic copil a fost îndreptat spre calea cea bună de către părinţii săi. Sfântul Grigorie Taumaturgul este pomenit în istoria religiilor datorită numeroaselor minuni pe care le-a făcut acesta. Aşadar, dacă aveţi persoane în viaţa voastră cu acest nume spuneţi-le un sincer și călduros "La mulţi ani" astăzi, iar dacă aveţi rude plecate dintre noi este bine să le daţi de pomană în prima sâmbătă din Postul Crăciunului, în care este bine să facem o mulțime de fapte bune. 

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Grigorie Taumaturgul

În ziua de 17 noiembrie, în prima sâmbătă din Postul Crăciunului este bine să rostești o rugăciune extrem de puternică pentru Sfântul Grigorie Taumaturgul, care te va feri de cele rele. 

„Arată întru mine, Părinte Grigorie şi acum luminat lucrarea cea Dumnezeiască a minunilor, scăpându-mă din adâncul greşelilor mele, fericite şi cu strălucirea ta luminează-mă, ca după vrednicie să te laud.

Ca un sârguitor şi înţelegător şi înţelept, ai ales mai bine cinstea sufletului, decât desfătările trupului, fericite, culegând cu iubire de osteneală dogmele înţelepciunii, prin care acela se hrăneşte, apropiindu-se de Dumnezeu, Sfinte Grigorie. Văzând şarpele cel cumplit, Sfinte Grigorie, că ai soră curăţia ca pe un ajutor bun, a întărâtat asupra ta pe zavistnici, pe care i-ai ruşinat, părinte, cu îndelungă răbdare, vindecând pe femeia care era cuprinsă de patimi. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin”.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro