Calendar ortodox, joi, 9 ianuarie. Rugăciunea pe care este bine să o spui atunci când ai diferite frici

Calendar ortodox, joi, 9 ianuarie. Rugăciunea pe care este bine să o spui atunci când ai diferite frici © Facebook

Este sărbătoare mare pentru creştini, joi, pe 9 ianuarie. În fiecare an, la această dată, este sărbătorit Sfântul Mucenic Polieuct.

Sfântul Mucenic Polieuct, prăznuit pe 9 ianuarie

Sfântul Mucenic Polieuct a fost soldat în armata romană şi credea în idoli. Alături de el mereu se afla şi Nerah, care era un bun creştin. Văzându-l că este un om înţelept, dar care nu are cunoştinţă multă despre calea cea dreaptă, Nerah îi explică Sfântului Mucenic Polieuct ce înseamnă dragostea pentru Hristos şi cât de important este să-şi îndrepte viaţa.

Aşa cum spuneam, Sfântul Mucenic Polieuct era un om foarte înţelept, astfel că a înţeles că totul ceea ce i-a spus prietenul său este adevărat şi fără să stea pe gânduri a renunţat la a mai fi păgân şi i S-a închinat Domnului. Sfântul Mucenic Polieuct a devenit un om atât de credincios, încât a decis să ajute la distrugerea idolatriei.

Socrul său era, de asemenea, păgân, şi îi era foarte apropiat împăratului. În momentul în care i-a spus să renunţe la credinţă, Sfântul Mucenic Polieuct l-a refuzat categoric, astfel că a ales o moarte mucenicească, fiindu-i tăiat capul.

Rugăciunea către Sfântul Mucenic Polieuct

''Mucenicul Tău, Doamne, Polieuct, întru nevoinţa sa, cununa nestricăciunii a dobândit de la Tine, Dumnezeul nostru; că având puterea Ta, pe chinuitori a învins; zdrobit-a şi ale demonilor neputincioase îndrăzniri. Pentru rugăciunile lui, mântuieşte sufletele noastre, Hristoase Dumnezeule.

Umplându-te de Desfătarea cea mult dorită şi de Fericita Lumină îndestulându-te, mărite şi de ceata cea îngerească învrednicindu-te, păzeşte, Sfinte Polieuct pe cei ce laudă prăznuirea ta, care cântă Domnului, căci cu Slavă S-a preaslăvit. Pomenirea ta cea purtătoare de lumină şi măreaţă a răsărit plină de Dumnezeiască Lumină, luminând în chip strălucit pe cei ce te laudă cu credinţă, viteazule ostaş al lui Hristos, Preafericite Polieuct, cântând Domnului, căci cu Slavă S-a preaslăvit. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro