Calendar ortodox, marţi, 7 ianuarie. Rugăciunea către Sfântul Ioan Botezătorul, care te fereşte de necazuri

Calendar ortodox, marţi, 7 ianuarie. Rugăciunea către Sfântul Ioan Botezătorul, care te fereşte de necazuri © Secretele.com

Este sărbătoare mare, marţi, pe 7 ianuarie. În fiecare an, la această dată, este prăznuit Soborul Sfântului Ioan Botezătorul. Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători din an şi, totodată, este praznicul care încheie încheie Sărbătorile de iarnă.

Sfântul Ioan Botezătorul, sărbătorit pe 7 ianuarie

Sfântul Ioan Botezătorul este prăznuit la o zi după Botezul Domnului sau Bobotează, aşa cum mai este numită această sărbătoare. Sfântul Ioan Botezătorul este fiul lui Zaharia şi al Elisabetei.

În momentul în care Îngerul Gavriil i-a dat marea veste lui Zaharia, aceea că urmează să devină tată, acesta se afla în templu şi nu a crezut. Zaharia a rămas mut până în mommentul în care i-a pus nume copilului său.

Sfântul Ioan Botezătorul a fost un om bun şi extrem de credincios. Sfântul Ioan Botezătorul a primit harul de la Dumnezeu de a pregătit poporul pentru primirea Lui Iisus Hristos. Astfel, Sfântul Ioan a fost şi cel care a fost binecuvântat de Tatăl să-i ofere Botezul Sfânt Fiului Său. În continuare vă prezentăm una dintre cele mai frumoase şi mai puternice rugăciuni către Sfântul Ioan Botezătorul, pe care este bine să o spui în această zi.

Rugăciunea către Sfântul Ioan Botezătorul

''Sfinte Prorocule Ioan, Înaintemergătorule și Botezătorule al lui Hristos, neputincioasă este mintea noastră în a-ți aduce laude după cuviință. Ci destul îți este ție lauda Mântuitorului Hristos, lângă al Cărui Tron mijlocești împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Pentru aceasta, îți mulțumim și cu umilință te rugăm: tinde mâna cea îngerească și risipește norul gândurilor rele care ne copleșesc pe noi. Adu pace în inimile, casele și obștile noastre. Împacă-ne cu Dumnezeu și cu aproapele nostru. Spre fapte bune ne îndeamnă și cu boldul pocăinței trezește inimile noastre ca să pricepem prețul mântuirii noastre. Slavă Tatălui şi Fiului şi Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro