Calendar ortodox, miercuri, 8 ianuarie. Sărbătoare mare pentru creştini, la o zi după Sfântul Ioan

Calendar ortodox, miercuri, 8 ianuarie. Sărbătoare mare pentru creştini, la o zi după Sfântul Ioan © Facebook

Este sărbătoare mare, miercuri, pe 8 ianuarie. În fiecare an, la această dată, un mare Sfânt este sărbătorit de către creştini. Astfel, Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul este prăznuit de Biserică la doar o zi după Sfântul Ioan.

Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul, sărbătorit pe 8 ianuarie

Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul a fost un om foarte bun, care a decis să îşi dedice întreaga viaţă Lui Dumnezeu. Astfel, Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul hotărăşte să dea toata averea sa săracilor, pentru ca mai apoi să plece la Ierusalim. După ce a vizitat locul în care Domnul Iisus Hristos a fost înmormântat decide să se călugărească.

În mănăstire, Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul i-a ajutat pe toţi cum a putut mai bine. Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul a fost un munte de bunătate, iar datorită credinţei sale extrem de puternice, Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul devine făcător de minuni.

Tot în această zi, pe 8 ianuarie, alături de Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul este sărbătorită şi Sfânta Cuvioasă Domnica.

Rugăciunea către Sfântul Cuvios Gheorghe Hozevitul

''Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor şi cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; şi te-ai făcut luminător lumii, strălucind cu minunile, Gheorghe, părintele nostru. Roagă-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre. Roagă-te lui Iisus, Înce­pătorului înţelepciunii, ca la deschiderea gurii mele să-mi dea har, Sfinte Părinte Gheorghe, ca să cânt, eu necântăreţul, pomenirea ta, după vrednicie, cu cântări Dumnezeieşti, bucurându-mă.

Vieţuit-ai pe pământ ca fără de trup, Mare Cuvioase Gheorghe; şi după aceea te-ai adăugat Cetelor celor fără de trup, alcătuind Ziditorului cântări întreit sfinte şi primind luminarea de la Dânsul. Cu cugetele tale cele mai presus de lume, nu ai ţinut seamă de lume; iar nevoindu-te în lumea unde S-a îngropat Hristos, te-ai mutat de acolo către lumea cea cu totul curată, numărându-te înţelepte, cu Cetele celor întâi-născuţi. Deschizându-mi gura, Prea­curată, voit-am din inimă să te cânt pe tine, care ai născut pe Înţelepciunea Cea în Ipostas. Dar, ca un necurat, neputând să te cânt precum se cade, Preacurată, cer ajutorul tău. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro