Calendar ortodox, luni, 2 decembrie. Mare sărbătoare la români, cu dezlegare la pește

Calendar ortodox, luni, 2 decembrie. Mare sărbătoare la români, cu dezlegare la pește © arhivă

În a doua zi de iarnă, în calendarul ortodox este mare sărbătoare pentru toți românii, de care orice bun creștin trebuie să știe! Mai mulți sfinți sunt prăznuiți pe data de 2 decembrie și este dezlegare la pește.

În fiecare an, creștinii se bucură de o mare sărbătoare, pe data de 2 decembrie. În a doua zi din iarnă, în calendarul ortodox sunt prăznuiți mai mulți sfinți și este, de asemenea, dezlegare la pește. 

Pe 2 decembrie este sărbătoare importantă la români. Sfântul Proroc Avacum, Sfântul Mucenic Miropi, Sfântul Ierarh Solomon, arhiepiscopul Efesului sunt prăznuiți în fiecare an în calendarul ortodox, pe data de 2 decembrie. În această zi este, de asemenea, dezlegare la pește. 

Sfântul Proroc Avacum a prorocit căderea bisericii din Ierusalim, dar și a Ierusalimului. În momentul în care împăratul babilonian Nabucodonosor a intrat în Ierusalim, Prorocul Avacum a fugit, iar după plecarea împăratului, s-a întors, având secerători în vremea secerişului, scrie agerpres.ro. 

Cea mai puternică rugăciune către Iisus Hristos, care te păzește de rele

În ziua de 2 decembrie, atunci când este marcată în calendar această sărbătoare este bine să spui rugăciunea adresată lui Iisus Hristos, pentru a fi păzit de cele rele. 

„Doamne, viforul necazurilor se ridică asupra noastră şi au intrat ape până la sufletele noastre, dar întru Tine este toată nădejdea noastră! Tu cunoşti pricina răului care ne apasă. La Tine perii capetelor noastre sunt număraţi. La Tine scăpăm şi pe Tine Te rugăm să depărtezi de la noi orice rău pierzător de suflet şi să ne ajuţi să biruim toate ispitele care ne învăluie! Tu eşti întărirea, scăparea şi Izbăvitorul nostru, Hristoase Dumnezeule şi Ţie Slavă şi mulţumire pentru toate Îţi înălţăm, acum şi pururea şi în vecii vecilor, Amin!”


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro