Calendar ortodox luni, 21 octombrie. Mai mulți sfinți sunt pomeniți în această zi

Calendar ortodox luni, 21 octombrie. Mai mulți sfinți sunt pomeniți în această zi © arhivă

În ziua de 21 octombrie este mare sărbătoare pentru toți românii! În calendarul ortodox sunt prăznuiți mai mulți sfinți în această zi. 

Mai mulți sfinți, prăznuiți pe data de 21 octombrie

Data de 20 octombrie marchează o importantă sărbătoare în calendarul ortodox. Mai exact, în această zi sunt prăznuiți mai mulți sfinți: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Visarion şi Sofronie, Sfântul Mucenic Oprea, Sfinții Preoţi Mărturisitori Ioan din Galeş şi Moise Măcinic din Sibiel, Sfântul Cuvios Ilarion cel Mare. 

Acești sfinți sunt considerați apărătorii Bisericii Ortodoxe din Transilvania. Sfinții pomeniți în calendar în data de 21 octombrie au fost canonizați de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române pentru viaţa lor de martiri, apărători şi mărturisitori ai credinţei ortodoxe.

Rugăciunea care îți aduce succes în toate

"Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, netrebnici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dăruieștene-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin."


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro