Calendar ortodox, vineri, 21 februarie. Rugăciunea pe care este bine să o spui la început de weekend

Calendar ortodox, vineri, 21 februarie. Rugăciunea pe care este bine să o spui la început de weekend © Facebook

Sărbătoare importantă pentru creştini, vineri, la început de weekend. În fiecare an, la data de 21 februarie, creştinii îl prăznuiesc pe Sfântul Eustatie.

Sfântul Eustatie, sărbătorit pe 21 februarie

Sfântul Eustatie a fost un om extrem de credincios, care şi-a dedicat viaţa credinţei. Pentru că îi susţinea pe creştini, Sfântul Eustatie a fost dat jos din scaun şi pedepsit. Acest lucru se întâmpla după moartea lui Constantin Cel Mare, atunci când arienii luaseră cu asalt zona în care Sfântul Eustatie locuia.

Toţi creştinii erau prigoniţi şi pedepsiţi, iar dintre aceştia a făcut parte şi Sfântul Eustatie. Deşi a suferit mult, Sfântul Eustatie niciodată nu a dat înapoi, ci a rămas drept şi neînfricat în faţa păgânilor. De asemenea, tot vineri, pe 21 februarie, alături de Sfântul Eustatie sunt sărbătoriţi şi Sfântul Timotei, Sfântul Gheorghe, episcopul Amastridiei, Sfântul Zaharia, patriarhul Ierusalimului, Sfântul Ioan Scolasticul, patriarhul Constantinopolului şi Sfântul Mauriciu împreuna cu 70 de mucenici.

Rugăciunea către Sfântul Eustatie

''Dumnezeul părinţilor noştri, Care Te porţi pururea cu noi după blândeţile Tale, nu depărta mila Ta de la noi, ci, pentru rugăciunile părinţilor noştri, îndreptează viaţa noastră în pace. Pe cel ce stă în fruntea părinţilor, ca pe unul ce s-a îmbrăcat prin har cu Cuvântul, pe Marele Eustatie, cu cântări să-l lăudăm.

Arătându-te apărător al credinţei, ai păzit Biserica lui Hristos, neîmpresurată de năvala eresurilor, preacuvioase. Făcându-te gură Cuvântului, ai cercetat cu deamănuntul adâncimea dogmelor, preacuvioase, întru care ai înecat nelegiuirea lui Arie. Ceea ce ai născut, mai presus de Cuvânt, pe Cuvântul cu Trup, pe Începătorul vieţii neîncetat roagă-L, să mântuiască sufletele noastre. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Cinste Maicii Domnului. Amin''.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro