Calendar ortodox, vineri, 9 august. Unul dintre cei 12 Apostoli este sărbătorit în această zi. Rugăciunea puternică pe care este bine să o spui

Calendar ortodox, vineri, 9 august. Unul dintre cei 12 Apostoli este sărbătorit în această zi. Rugăciunea puternică pe care este bine să o spui © Foto: Facebook

Sărbătoare importantă pentru creştini, în prima zi din weekend. În fiecare an, la data de 9 august, este sărbătorit Sfântul Matia. Sfântul Matia a fost unul dintre cei doisprezece apostoli ai Lui Hristos, care i-a luat locul lui Iuda.

Sfântul Matia a fost o persoană foarte credincioasă, care a ales mereu calea Domnului. În momentul în care a fost pus să renunţe la credinţa sa, Sfântul Matia nici nu a vrut să audă, astfel că a fost bătut cu pietre până la moarte. Dar, pentru că ucigaşii săi nu voiau să fie acuzaţi că l-au omorât în mod nedrept, au decis să-i taie capul cu o secure. Astfel, Sfântul Apostol Matia este sărbătorit, în fiecare an, la data de 9 august.

Rugăciunea către Sfântul Apostol Matia

"Sfinte Apostole Matia, roagă pe milostivul Dumnezeu, ca să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre. Mie, celui ce cu laude cânt prăznuirea ta cea purtătoare de lumină, Sfinte Apostole Matia, roagă-te ca să mi se dea din cer Raza mântuirii.

Fără mijlocire vorbind cu Lumina Cea Mare, Care s-a făcut Una cu noi, te-ai arătat, mare soare, Apostole, vrednicule de minune. Supunându-te Legilor Stăpânului, fericite, cu mreaja limbii tale ai vânat marginile din adâncul necunoştinţei. Cuvântul Cel Dumnezeiesc, pentru bunătate voind a Se Întrupa din pântecele tău, Maică Fecioară, mă mântuieşte pe mine, tot omul, Preacurată.

Catavasie:

Cruce însemnând Moise cu toiagul, Marea Roşie o a despărţit lui Israel celui ce cu piciorul o a trecut; iar de-a curmezişul lovind-o, a împreunat-o împotriva carelor lui Faraon, înscriind deasupra nebiruita armă. Pentru aceasta, lui Hristos, Dumnezeul nostru, să-I cântăm, că S-a preaslăvit. Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh. Amin".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro