Anunţ de ultimă oră! Când va fi dat în folosinţă metroul din Drumul Taberei

Anunţ de ultimă oră! Când va fi dat în folosinţă metroul din Drumul Taberei © Facebook

Vineri, autorităţile au verificat stadiul lucrărilor de realizare a Magistralei 5 de metrou. În acest context, a fost anunţă şi data aproximativă în care va putea fi dat în folosinţă metroul din Drumul Taberei. 

Iniţial, conducerea Metrorex a anunţat că metroul din Drumul Taberei va fi dat în folosinţă la sfârşitul anului 2019. Iată că, aflându-ne în această perioadă, aflăm că lucrările nu au fost finalizate.

Care este stadiul lucrărilor  

Pare-se că s-a întârziat din cauza unor probleme la staţia Parcul Drumul Taberei, unde au fost necesare lucrări de deviere. Dintre cele zece staţii de metrou, mai trebuie finalizate patru.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunţat, după o întâlnire cu conducerea Metrorex şi directorii firmelor, că metroul din Drumul Taberei "poate fi dat în folosinţă anul viitor, aproximativ în luna iunie. Astea sunt, ca să zic aşa, angajamentele care sunt luate de constructori".

Ludovic Orban este convins că lucrările vor fi finalizate în termenele convenite, dat fiind faptul că, spune premierul, constructorii au toate condiţiile procedurale, contractuale şi financiare.

De altfel, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a arătat un documentat semnat de conducerea Metrorex, prin care aceasta îşi asumă termenele de finalizare. În caz contrar, se obligă la demisionare, potrivit Agerpres.

Metroul din Drumul Taberei ar fi trebuit să fie gata din 2015. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro