Cât de benefic este, de fapt, șoriciul pentru sănătate. Puțini români știu acest lucru
Publicat pe 06.12.2022 la 12:34 Actualizat pe 06.12.2022 la 12:34
Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, iar românii se pregătesc intens pentru cele mai delicioase preparate culinare. Cei mai mulți așteaptă cu nerăbdare tăierea porcului pentru a se bucura de șorici, însă puțin știu ce beneficii are. Iată cât este de sănătos!
- Cât de sănătos este șoriciul
- Iată ce beneficii are!
Românii se bucură de sărbătorile de iarnă cu preparate delicioase tradiționale, iar cei mai mulți pun pe masa de Crăciun șorici. Specialiștii spun cât de sănătos este șoriciul, de fapt, pentru sănătate.
Cât de sănătos este șoriciul
Cei mai mulți cred că această gustare îți afectează organismul, însă specialiștii susțin că șoriciul este sărac în carbohidrați și că are destul de multă proteină, iar cantitatea de grăsimi este semnificativ mai mică.
Șoriciul oferă energie și îți ține de foame. Este bogat în colagen, proteină, care ajută la elasticitatea pielii și sănătatea articulațiilor și a oaselor pentru a conține mai puține calorii este important să îl cureți în totalitate de grăsime.
Cât de benefic este șoriciul pentru sănătate
Șoriciul conține acid oleic, grăsime care este benefică pentru sănătatea inimii deoarece conține în cantități mici carbohidrați și este recomandat pentru cei care suferă de diabet. Cei care nu produc destul acid gastric trebuie să evite consumul de șorici.
Există și persoane care nu pot să mănânce acest preparat tradițional, mai ales dacă au tensiune arterială crescută. Șoriciul este greu de digerat, motiv pentru care nu trebuie să îl consume persoanele cu probleme hepatice, pancreatice sau biliare.
Citește și: Ce să pui în piftie ca să iasă limpede. Ingredientul pentru un preparat ca la carte