Ce este sfințirea bucatelor de Paște, evenimentul pentru care catolicii s-au aliniat în ordine la Miercurea Ciuc
Publicat pe 05.04.2021 la 16:17 Actualizat pe 05.04.2021 la 16:18
Imagini incredibile au făcut înconjurul țării, după ce mii de oameni s-au aliniat în ordine, la Miercurea Ciuc, la slujba de sfințire a bucatelor de Paștele catolic. Iată ce reprezintă această tradiție pentru credincioșii catolici.
- În ce constă tradiția sfințirii bucatelor de Paște, eveniment impresionant ce a avut loc în Miercurea Ciuc
- Creștinii catolici au sărbătorit duminică Învierea Domnului
În ce constă tradiția sfințirii bucatelor de Paște, eveniment impresionant ce a avut loc în Miercurea Ciuc
Imaginile surprinse duminică dimineață, la Miercurea Ciuc, au făcut înconjurul internetului. Aproximativ 3.500 de oameni s-a aliniat în cozi pe o suparafață de doi kilometri, pentru a putea lua parte la tradiționala slujbă de Paște.
Ținând cont că anul acesta tradiția a avut la bază respectarea unor reguli stricte de distanțare, toți cei prezenți s-au conformat și nu au ieșit din cuvântul organizatorilor.
În plus, pentru ca numărul participanților să nu fie unul exagerat, preoții i-au rugat pe oameni să vină doar o singură persoană din fiecare familie.
De asemenea, pentru ca totul să decurgă bine, iar distanțarea să aibă loc în condițiile cerute de lege, a fost nevoie chiar de blocarea a două bulevarde.
Cei prezenți au fost extrem de mulțumiți de cum a decurs întregul eveniment, ținând cont de faptul că anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, slujba de Înviere pentru slujirea bucatelor a avut loc online.
Așadar, duminică dimineață, aproape 3.500 de oameni s-au prezentat în fața Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc, dar și în zonele de lângă Palat, pentru a lua parte la sfințirea bucatelor de Paștele catolic.
Sfințirea bucatelor de Paște este o tradiție veche la catolici. Astfel, în dimineața de duminică, oamenii merg la biserică cu diferite bucate pe care le-au pregătit acasă, pentru a fi slujite. După ce preoții rostesc rugăciunile specifice și este făcută slujbă, oamenii merg cu ele acasă și le împart celor nevoiași, în amintirea celor dragi plecați la Domnul.
Creștinii catolici au sărbătorit duminică Învierea Domnului
Duminică, pe 4 aprilie, întreaga creștinătate catolică a sărbătorit Sfintele Paști. Comparativ cu anii trecuți, oamenii au putut merge la biserică, acolo unde au întâmpinat cu rugăciune și gânduri curate cea mai importantă sărbătoare a creștinătății, Învierea Domnului.
De altfel, mai multe persoane publice din România au sărbătorit ieri Paștele, printre acestea Laura Cosoi, dar și Andreea Esca, alături de familia ei. În ceea ce privește Paștele ortodox, acesta va fi sărbătorit pe data de 2 mai.