Ce organe afectează hantavirusul, al doilea microb care a pus stăpânire pe China! Declarațiile specialiștilor. “Nu există niciun tratament”

Ce organe afectează hantavirusul, al doilea microb care a pus stăpânire pe China! Declarațiile specialiștilor. “Nu există niciun tratament” © pixabay

După ce coronavirusul a reușit să facă ravagii pe tot globul, un nou microb ucigaș pune stăpânire pe China. Este vorba despre hantavirus, cel de-al doilea virus care a lovit poporul chinez. Ce organe afectează? Specialiștii spun tot!

Virusul ucigaș din China a reușit să reducă o mare parte din populația lumii, multe persoane murind din cauza infectării cu COVID-19. Oamenii se tem pentru viețile lor și nu știu ce să mai facă pentru a fugi din fața coronavirusului.

Acum, o nouă veste schimbă omenirea la 180 de grade! Este vorba despre hantavirus, cel de-al doilea microb care a pus stăpânire pe China și începe să facă victime. Oamenii de știință susțin că microbul a apărut pentru prima dată în anii 1950, fiind răspândit între șoareci și șobolani.

„#Hantavirus a apărut pentru prima dată în anii 1950 în războiul american-coreean din Coreea. Se răspândeşte de la şobolani sau şoareci dacă oamenii îşi ingerează lichidele din corp, iar transmiterea om-om este rară. Vă rugăm să nu vă panicaţi, decât dacă intenţionaţi să mâncaţi şobolani“, a scris dr. Sumaiya Shaikh pe contul de Twitter.

Ce organe afectează

Și cum nu era de ajuns, în momentul de față nu există niciun tratament sau vaccin pentru hantavirus, potrivit specialiștilor. „Nu există niciun tratament specific, vindecare sau vaccin pentru infecţia cu hantavirus”, susține CDC.

Cât despre organele afectate, lucrurile stau cum nu se poate mai prost. Noul virus din China poate duce la sindromul pulmonar Hantavirus (HPS), o afecţiune care infectează inima, dar și plămânii şi alte organe, prin slăbirea vaselor de sânge şi determinarea scurgerii acestora.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro