Ce se întâmplă dacă nu ne prezentăm la rapel! Explicația coordonatorului campaniei de vaccinare anti-Covid-19: „Vom lua decizia”
Publicat pe 26.01.2021 la 17:59 Actualizat pe 26.01.2021 la 17:59
Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid-19 din România, Valeriu Gheorghiță, a explicat ce se poate întâmpla în cazul în care pacienții nu se prezintă la rapel, fiind infectați cu coronavirus după prima doză de ser.
- Ce se întâmplă dacă nu este administrată cea de-a doua doză de vaccin
- Valeriu Gheorghiță a dat explicația
Campania de vaccinare anti-Covid-19 din România se află în acest moment în cea de-a doua etapă, în care prioritate au persoanele care fac parte din categoriile de risc, dar și vârstnicii de peste 65 de ani. Conform schemei de vaccinare, între cele două doze de ser administrate trebuie să existe un termen de 21 de zile.
Ce se întâmplă cu persoanele care nu se prezintă la rapel?
În cazul în care există pacienți care nu se pot prezenta la rapel din cauza faptului că au fost infectați cu coronavirus după prima doză de vaccin anti-Covid-19, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a explicat ce este recomandat de făcut. Potrivit acestuia, în aceste situații este necesar cel puțin rapelul, după ce pacientul a fost vindecat. Ba mai mult, pot exista cazuri în care se recomandă reluarea schemei de vaccinare.
Recomandările coordonatorului campaniei de vaccinare anti-Covid-19
Cu toate acestea, Valeriu Gheorghiță a precizat faptul că ideea este în curs de dezbatere, însă a cerut o opinie oficială a specialiștilor de la compania Pfizer. Conform spuselor sale, reluarea schemei complete de tratament este un subiect controversat în Statele Unite, unde specialiștii nu recomandă această soluție. Deși încă nu a primit un răspuns concret și oficial, coordonatorul campaniei de vaccinare din România a asigurat cetățenii de faptul că doza de rapel trebuie obligatoriu administrată.
Citește și Prin ce se remarcă vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de AstraZeneca. Când ar putea fi aprobat în UE