Ce se întâmplă în căminele din București, în plină epidemie de coronavirus? Studenții au răbufnit: ”Nu există săpun și hârtie igienică. Nu spală nimeni holurile”

+4 click pentru
galerie

Ce se întâmplă în căminele din București, în plină epidemie de coronavirus? Studenții au răbufnit: ”Nu există săpun și hârtie igienică. Nu spală nimeni holurile” © viceromania.ro

Coronavirus a reușit să pună stăpânire și pe domeniul învățământului! Facultățile au fost închise, iar studenții se văd obligați să rămână în cămine. Însă asta nu este o măsură de protecție, mai ales că nu pot avea grijă cum se cuvine de igienă. Nu există săpun, iar holurile nu sunt spălate. Ce susține o studentă? 

COVID-19 și-a pus amprenta și pe învățământul din România. În urma stării de urgență declarată de președintele Klaus Iohanns, facultățile au fost închise, iar studenții se văd nevoiți să stea izolați în cămine. Măcar dacă asta ar fi problema! Ce le dă bătăi de cap studenților este igiena. 

”Am fentat la mustață și câteva boli”

Alexa, o studentă aflată la master la Universitatea din București se află printre ”victimele” din căminele studențești. Într-o postare pe rețelele de socializare, tânăra a scris că și-a mințit mama atunci când i-a zis să stea fără griji. Cu toate că majoritatea celor aflați în cămin se așteptau ca lucrurile să stea altfel măcar acum, în plină epidemie de coronavirus, surpriza este una de zile mari! 

În cămine nu există săpun și nici hârtie igienică. Cât despre holuri, ce să mai vorbim? Sunt spălate doar câteva zile pe săptămână, iar în weekend totul este lăsat de izbeliște. Personalul care se ocupă de igiena din căminele studențești este total dezinteresat de sănătatea tinerilor, potrivit mesajului transmis de studentă.

”Am mințit-o pe mama, când i-am zis: e ok în cămin”

De frica unei posibile infectări, studenta a mers direct la prorector și l-a întrebat dacă are de gând să ia măsuri în ceea ce privește protecția ei, dar și a celor din jur, în afară de dezinfectantul care se află la intrare, care sincer.. e degeaba dacă igiena din incintă nu se menține! 

Răspunsul prorectorului este unul care nu ne surprinde: ”Îmi spune că au reușit să cumpere doar un sfert din dispozitivele de dezinfectat pe care și le-au propus pentru că nu mai erau altele. Planul e să fie câte unul pe fiecare etaj. „Dezinfecțiile se fac conform procedurii, o dată la 30 de zile, n-am discutat s-o facem mai des, dar poate e o idee bună, o să vorbesc cu colegii”, se arată în postarea tinerei. 

Mesajul studentei:

”Sunt Alexa și sunt studentă la masterat la Universitatea din București. E al cincilea an la cămin, timp în care am schimbat vreo trei. Probabil am fentat la mustață și câteva boli, ținând cont de mizeria din cămine, deci mă declar supraviețuitoare.

Cu un lucru am mințit-o pe mama, când i-am zis „e ok în cămin”. Te-ai fi așteptat ca măcar în perioada asta cu coronavirus, Universitatea din București să se asigure că există zilnic în cămine săpun și hârtie igienică. Să facă în așa fel încât să spele holurile și-n weekend, nu doar de luni până vineri. Dar nu s-a întâmplat nimic din toate astea.

L-am întrebat pe prorector ce măsuri a luat universitatea să mă protejeze pe mine, simplă studentă cazată în cămin în perioada COVID-19, în afară de dezinfectantul de la intrarea în cămin și afișe clasice pe care le-am văzut pe tot internetul.

Îmi spune că au reușit să cumpere doar un sfert din dispozitivele de dezinfectat pe care și le-au propus pentru că nu mai erau altele. Planul e să fie câte unul pe fiecare etaj. „Dezinfecțiile se fac conform procedurii, o dată la 30 de zile, n-am discutat s-o facem mai des, dar poate e o idee bună, o să vorbesc cu colegii”
, a scris tânăra.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro