Celulă de criză, la Gorj. Câte persoane au fost izolate la domiciliu, după ce au intrat în contact cu italianul infectat

Celulă de criză, la Gorj. Câte persoane au fost izolate la domiciliu, după ce au intrat în contact cu italianul infectat © arhivă

Miercuri dimineaţă, prefectul judeţului Gorj a făcut declaraţii în urma depistării italianului cu coronavirus. Autorităţile au identificat persoanele din Gorj care au intrat în contact direct cu el.

Ion Cristinel Rujan, prefectul din Gorj, a anunţat miercuri dimineaţă că, în urma depistării italianului cu coronavirus, s-a creat o celulă de criză în judeţ. Au fost identificate persoanele care au intrat în contact direct cu el şi li s-au prelevat probe biologice. 

"În urma infectării cu coronavirus a unui italian care în perioada 18-22 februarie a fost în Gorj, am dispus convocarea în regim de urgenţă a comandamentului", a spus prefectul judeţului Gorj.

19 dintre persoanele din judeţul Gorj au fost izolate la domiciliu. Pentru 13 dintre gorjeni au fost trimise probele biologice la Institutul Matei Balş din Capitală.

De asemenea, între persoanele izolate la domiciliu se numără şi socrii italianului. 

"Persoanelor care au avut un contact cu italianul li s-au prelevat probe biologice care au transportate în timpul nopţii la Institutul Matei Balş din Capitală şi s-a luat măsura izolării lor la domiciliu sub supraveghere. Probele vor fi prelucrate acolo", a precizat Ion Cristinel Rujan, conform Antena3. 

În cazul acestora, a fost constituit un grup de lucru care le va asigura hrana. Medicii de la DSP Gorj supraveghează persoanele izolate din punct de vedere medical.

Până în acest moment, sublinează prefectul din Gorj, nicio persoană care a intrat în contact cu italianul de 71 de ani nu prezintă vreun simptom al coronavirusului.

Perioada de incubare e între 1 şi 14 zile.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro