Cine a fost părintele Ghelasie Țepeș, care a murit de Covid-19, și ce legatură avea cu Arsenie Boca
Publicat pe 16.11.2020 la 14:33 Actualizat pe 16.11.2020 la 16:23
Starețul Ghelasie Țepeș al Mănăstirii „Sfântul Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir” din Sighișoara, ucenic al preotului Arsenie Boca, a murit de Covid-19.
- Părintele a fost răpus de Covid-19
- Ce spunea Părintele Ghelasie Ţepeş despre Arsenie Boca
Starețul Ghelasie Țepeș, în vârstă de 58 ani, al Mănăstirii „Sfântul Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir” din Sighișoara, ucenic al preotului Arsenie Boca, a murit de Covid-19.
Unul dintre foștii discipoli ai marelui duhovnic Arsenie Boca a murit duminică și a fost ucis de noul coronavirus. Ultima sa predică a fost duminică, 26 octombrie 2020, la hramul mănăstirii, când s-a pronunțat împotriva măsurilor de combatere a COVID-19.
Părintele Ioan Antisescu a fost lector universitar și a participat de-a lungul timpului la diferite conferințe pe teme religioase.La cea intitulată „Să fii om de caracter? Cui ajută asta?“, la care a fost invitat special, preotul a vorbit despre formarea caracterului unui om.
Destinul familiei sale a fost marcat de duhovnicul Arsenie Boca. Mama lui s-a călugărit devenind Maica Arsenia, iar Ghelasie Ţepeş a fost ucenic al marelui duhovnic Arsenie Boca la mănăstirea Sâmbăta de Sus.
Ce spunea Părintele Ghelasie Ţepeş despre Arsenie Boca
Starețul Ghelasie Țepeș s-a numărat printre cei care l-au cunoscut în viață pe părintele Arsenie Boca. De fapt, el a povestit de mai multe ori, despre întâlnirea cu el și despre profunda impresie pe care i-a făcut-o.
Părintele Ghelasie Țepe a venit aici în 1998 cu alți patru călugări (ieromonahul Emanuel, rasoforul Ioil, rasoforul Irineu şi fratele Simion) și a pus bazele așezării mănăstirii Sighișoara. Lucrările la Mănăstirea cu hramul „Sf. Mare Mucenic Dimitrie” au început cu ridicarea chiliilor și s-au terminat în anul 2000.
Chiar dacă oamenii au participat în număr mare la slujba de înmormântare, regulile de distanţare au fost respectate. Credincioșii și au luat rămas bun de la stareț.
Citește și: Canon de pocaință către Iisus Hristos. Ce înseamnă și când se citește