Comisarul care a coordonat ancheta în cazul Caracal, dat afară din Poliţie. "Urmează şi ceilalţi"

Comisarul care a coordonat ancheta în cazul Caracal, dat afară din Poliţie. "Urmează şi ceilalţi" © arhivă

Destituire bombă! Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că fostul adjunct al IPJ Olt, Nicolae Alexe, a fost dat afară din Poliţie. De altfel, spune ministru, se vor lua măsuri şi împotriva celorlalţi poliţişti care au fost implicaţi în acest caz. 

Marţi, 4 februarie, ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat în şedinţa de guvern că a fost decisă destituirea din Poliţie a comisarului şef Nicolae Alexe. Marcel Vela a precizat că decizia a fost emisă de şeful Poliţiei Române, după finalizarea anchetei. 

„Ieri s-a finalizat materialul și astăzi inspectorul general al IGPR, șeful Poliției Române, a emis decizia de destituire din poliție pentru adjunctul șefului Inspectoratului județului Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul șef Nicolae Alexe. Urmează și ceilalți care sunt în concedii medicale”, a spus Marcel Vela.

Totodată, premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului de Interne să verifice dacă ceilalţi poliţişti implicaţi în cazul Caracal sunt în concedii medicale pentru că "au plecat de la locul de muncă să nu suporte consecinţele îndeplinirii defectuoase a sarcinilor de serviciu", conform Mediafax.

Nicolae Alexe i-a cerut ajutorul lui Remus Rădoi

Vă reamintim că fostul adjunct al IPJ Olt a apelat la Remus Rădoi în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu. Alexe i-a cerut patronului unei firme de pază informaţii cu privire la o maşină. După izbucnirea scandalului, Remus Rădoi a precizat că Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul.

"Dacă nu făceam ceea ce am facut mi se imputa că nu am făcut, dacă am făcut, mi se impune că am făcut. Am apelat la toate mijloacele. Acele informații de care vorbiți dumneavoastră deja erau pe o pagină de Facebook cu numerele de telefon, nu știu, cred că cineva de pe la Primărie a luat numerele de telefon și le-a pus să le găsească. S-au pus numerele de telefon pe o pagină de Facebook, deci deja erau făcute publice", a spus Nicolae Alexe pentru b1.ro, la acea vreme.

Nicolae Alexe este implicat în dosarul pentru abuz în serviciu, deschis de procurori. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro